Nizzai paradicsomsaláta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.
Nizzai paradicsomsaláta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Nizzai paradicsomsaláta.
Hozzávalók
- 4 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 4 db szál zeller
- 1 db zöld paprika
- 16 db olajbogyó
- 1 db tojás főtt
- 0,5 dl salátaecet
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl olívaolaj
- fekete bors őrölt
- só
Elkészítés
- Szeleteljük karikákra a hagymát és a paradicsomot, a zellert daraboljuk kockákra, a paprikát meg vágjuk csíkokra.
- Egy tálkában keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a lereszelt főtt tojást és a fűszereket.
- Egy tálba rétegesen tegyük bele a paradicsomot, a hagymát, a paprikát és a zellert.
- Öntözzük meg az egészet az öntetünkkel, és tegyük a hűtőbe pár órára.
- Végül szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel és olajbogyókkal.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Nizzai paradicsomsaláta-hoz!
Tápérték
Kalória: 573kcalSzénhidrát: 13gFehérje: 5gZsír: 57gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 41gTrans Fat: 1gKoleszterin: 82mgNátrium: 1568mgKálium: 464mgÉlelmi rost: 5gCukor: 6gVitamin A: 892IUVitamin C: 55mgKalcium: 88mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 185, mai nézettség: 1 )