Normandiai csirkemáj recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.
Normandiai csirkemáj
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemáj
- 1 db vöröshagyma
- kakukkfű friss
- 3 db alma
- 10 dkg bacon
- 1/2 dl fehérbor
- 70 dkg burgonya
- só
- fekete bors őrölt
- koriander őrölt
- 2 evőkanál vaj
- olívaolaj
Elkészítés
- A meghámozott krumplit felkockáztam, összekevertem sóval, borssal és őrölt korianderrel elkevert olívaolajjal, alufóliával és sütőpapírral bélelt lapos tepsire öntöttem egy rétegben, majd 170°C fokos sütőben egyszer átforgatva kb. 40 perc alatt pirosra sütöttem.
- A bacont felcsíkoztam, az almákat meghámoztam, felkockáztam. Egy serpenyőben kevéske olívaolajon megpirítottam a bacont, szűrőkanállal kiszedtem, félretettem. A baconzsírhoz hozzáolvasztottam a vajat, rádobtam az almakockákat, 2 evőkanál vizet öntöttem hozzá, lefedtem, és nagyjából 10 perc alatt puhára pároltam. A végén hozzákevertem a pirult bacont is, enyhén borsoztam.
- Olívaolajon puhára pároltam a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát, közepes láng mellett hozzáadtam a felaprított csirkemájat is, és lassan pirítani kezdtem. Fűszereztem borssal és kakukkfűvel, felöntöttem a fehérborral. Nagyjából 10 percig pároltam, pirítottam, a végén pedig sóztam is.
- A végén össze lehet keverni a krumplit, az almát és a májat, tálaláshoz persze külön is maradhat, de ez valójában egy egytálétel.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Normandiai csirkemáj-hoz!
Kalória
Kalória: 675kcalSzénhidrát: 55gFehérje: 33gZsír: 36gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 0.4gKoleszterin: 549mgNátrium: 622mgKálium: 1356mgRost: 8gCukor: 17gA-vitamin: 16996IUC-vitamin: 72mgKalcium: 63mgVas: 16mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 436, mai nézettség: 1 )