Normandiai csirkemáj Normandiai csirkemáj

Normandiai csirkemáj

Egytálételek Húsos

Normandiai csirkemáj recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.

Normandiai csirkemáj

Normandiai csirkemáj

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Normandiai csirkemáj.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 675 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A meghámozott krumplit felkockáztam, összekevertem sóval, borssal és őrölt korianderrel elkevert olívaolajjal, alufóliával és sütőpapírral bélelt lapos tepsire öntöttem egy rétegben, majd 170°C fokos sütőben egyszer átforgatva kb. 40 perc alatt pirosra sütöttem.
  • A bacont felcsíkoztam, az almákat meghámoztam, felkockáztam. Egy serpenyőben kevéske olívaolajon megpirítottam a bacont, szűrőkanállal kiszedtem, félretettem. A baconzsírhoz hozzáolvasztottam a vajat, rádobtam az almakockákat, 2 evőkanál vizet öntöttem hozzá, lefedtem, és nagyjából 10 perc alatt puhára pároltam. A végén hozzákevertem a pirult bacont is, enyhén borsoztam.
  • Olívaolajon puhára pároltam a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát, közepes láng mellett hozzáadtam a felaprított csirkemájat is, és lassan pirítani kezdtem. Fűszereztem borssal és kakukkfűvel, felöntöttem a fehérborral. Nagyjából 10 percig pároltam, pirítottam, a végén pedig sóztam is.
  • A végén össze lehet keverni a krumplit, az almát és a májat, tálaláshoz persze külön is maradhat, de ez valójában egy egytálétel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Normandiai csirkemáj-hoz!

Tápérték

Kalória: 675kcalSzénhidrát: 55gFehérje: 33gZsír: 36gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 0.4gKoleszterin: 549mgNátrium: 622mgKálium: 1356mgÉlelmi rost: 8gCukor: 17gVitamin A: 16996IUVitamin C: 72mgKalcium: 63mgVas: 16mg
Keyword csirkemáj, egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 384, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése