Nyers citromos szelet Nyers citromos szelet

Nyers citromos szelet

Édes sütemény Sütemény

Nyers citromos szelet – Egy egyszerű és ízletes édesség

Nyers citromos szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 15 perc.

Nyers citromos szelet egy egyszerű és ízletes édesség, amelyet bármikor elkészíthetünk, ha édes ételekre vágyunk. Ez a finomság tökéletesen alkalmas desszertnek, valamilyen ünnepi alkalomra, vagy csak egyszerűen egy könnyű uzsonnára vagy desszertre. A recept nagyon könnyű és gyorsan elkészíthető, ráadásul nem kell sütni sem, csak hűtőszekrényben kell pihentetni.

Nyers citromos szelet

Nyers citromos szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Nyers citromos szelet.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 15 perc
Teljes idő 15 perc
Fogás desszert
Konyha Új-Zéland
Mennyiség 8 főre
Kalória 460 kcal

Hozzávalók
  

a citromos cukormázhoz:

  • 1 csésze porcukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 evőkanál vaj puha
  • víz forró

a tetejére:

  • kókuszreszelék

Elkészítés
 

  • Egy 20cm-es négyzet alakú sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.
  • A kekszet zúzzuk össze finom morzsává egy aprítógépben vagy egy nyomózsákban.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a kekszmorzsákat, az olvasztott vajat, az édesített sűrített tejet, a reszelt kókuszt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Keverjük össze alaposan.
  • Nyomjuk szorosan bele a keveréket a sütőformába, majd egy spatulával egyenletesen simítsuk el a tetejét.
  • A citromos cukormázhoz szitáljuk át a porcukrot egy tálba. Adjuk hozzá a citromlevet, a puha vajat és a reszelt citromhéjat. Keverjük össze alaposan, amíg sima és krémes állagú nem lesz.
  • Öntsük a citromos cukormázat a szelet tetejére és spatulával egyenletesen oszlassuk el rajta.
  • Fedjük le a sütőformát műanyag fóliával és hűtsük legalább 1 órán át, vagy amíg a szelet szilárd nem lesz.
  • Vegyük ki a szeletet a formából, vágjuk fel kockákra és hűtve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Nyers citromos szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 460kcalSzénhidrát: 56gFehérje: 5gZsír: 25gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 50mgNátrium: 271mgKálium: 152mgÉlelmi rost: 2gCukor: 37gVitamin A: 545IUVitamin C: 4mgKalcium: 79mgVas: 0.4mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A Nyers citromos szelet egy egyszerű, de nagyszerű édesség, amely először az Egyesült Államokban jelent meg a 20. század elején. Azóta sok országban ismert és kedvelt sütemény lett, és a receptet többféle változatban is elkészítik. A kekszes alap és a citromos ízesítés azonban mindig a recept alapja marad.

Tálalás:

A Nyers citromos szeletet általában kis szeletekre vágva tálalják, amelyeket tányérra vagy desszertes tálkába helyeznek. Az édesség tetejére citromhéjat szoktak szórni, hogy még intenzívebb legyen a citromos íz.

Alternatív hozzávalók:

A Nyers citromos szelet készíthető gluténmentes kekszekkel, valamint paleo vagy keto alapanyagokkal is. A kekszes alap helyett például mandulalisztet, kókuszzsírt, édesítőszert és tojást használhatunk.

Egészségügyi előnyök:

A citrom egészséges gyümölcs, amely tele van antioxidánsokkal, C-vitaminnal és flavonoidokkal, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges vérnyomáshoz, javíthatják az emésztést, és csökkenthetik a gyulladást. Azonban érdemes mértékkel fogyasztani a Nyers citromos szeletet, mivel cukrot és vajat is tartalmaz.

Variációk:

Készíthető más citrusfélékkel is, mint például narancs vagy lime. Az alap receptet változtathatjuk a kekszek típusával vagy a citrom ízesítésével, például a citromot lime vagy grapefruitlével helyettesítve.

Érdekességek:

  • A Nyers citromos szeletet gyakran nevezik „tej nélküli citromos szeletnek” is, mivel nem tartalmaz tejet vagy tejszínt a recept.
  • A citromszeletek elfogyasztása után ajánlott legalább fél órát várni a fogmosással, mert a citromsav hatása miatt a fogzománcot átmenetileg vékonyabbá teszi.
(össznézettség: 988, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating