Nyúl aszalt szilvával recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.
Nyúl aszalt szilvával
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Nyúl aszalt szilvával.
Hozzávalók
- 15 dkg kolozsvári szalonna füstölt
- 30 dkg aszalt szilva
- 1 db nyúl
- só
- fekete bors őrölt
- 3 evőkanál földimogyoró-olaj
- 2 db vöröshagyma
- 2 dl fehérbor
- 4 dl szárnyashúsleves
Elkészítés
- Vágjuk fel a nyulat 8-10 részre és fűszerezzük sóval és borssal.
- A szilvát vágjuk ketté és szedjük ki a magját.
- A nyúl mindkét oldalát az olajban pirítsuk meg 10 perc alatt, majd öntsük le a szaftját és dolgozzuk hozzá az összevágott hagymát, a felkockázott szalonnát és a szilvát. Pároljuk 10 percig és öntsük hozzá a levest és a bort.
- Helyezzünk rá fedőt és takarékon fél óráig főzzük.
Jegyzet
Jó étvágyat a Nyúl aszalt szilvával-hoz!
Kalória
Kalória: 927kcalSzénhidrát: 54gFehérje: 89gZsír: 35gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTranszzsír: 1gKoleszterin: 329mgNátrium: 1098mgKálium: 2225mgRost: 6gCukor: 31gA-vitamin: 607IUC-vitamin: 10mgKalcium: 102mgVas: 13mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 350, mai nézettség: 1 )