Nyúl aszalt szilvával
Nyúl Vadhús ételek

Nyúl aszalt szilvával

Nyúl aszalt szilvával recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 70 perc.

Nyúl aszalt szilvával

Nyúl aszalt szilvával

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Nyúl aszalt szilvával.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 927 kcal

Hozzávalók
  

  • 15 dkg kolozsvári szalonna füstölt
  • 30 dkg aszalt szilva
  • 1 db nyúl
  • fekete bors őrölt
  • 3 evőkanál földimogyoró-olaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 4 dl szárnyashúsleves

Elkészítés
 

  • Vágjuk fel a nyulat 8-10 részre és fűszerezzük sóval és borssal.
  • A szilvát vágjuk ketté és szedjük ki a magját.
  • A nyúl mindkét oldalát az olajban pirítsuk meg 10 perc alatt, majd öntsük le a szaftját és dolgozzuk hozzá az összevágott hagymát, a felkockázott szalonnát és a szilvát. Pároljuk 10 percig és öntsük hozzá a levest és a bort.
  • Helyezzünk rá fedőt és takarékon fél óráig főzzük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Nyúl aszalt szilvával-hoz!

Nutrition

Kalória: 927kcalSzénhidrát: 54gFehérje: 89gZsír: 35gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 329mgNátrium: 1098mgKálium: 2225mgÉlelmi rost: 6gCukor: 31gVitamin A: 607IUVitamin C: 10mgKalcium: 102mgVas: 13mg
Keyword húsétel, vad
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 159, mai nézettség: 1 )