Orosz hússaláta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.
Orosz hússaláta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Orosz hússaláta.
Hozzávalók
- 40 dkg sertéshús sült
- 4 db uborka
- 2 db alma savanykás
- 2 db burgonya héjában főtt
- 10 dkg majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- só
- fekete bors őrölt
- 1 kávéskanál cukor
- 1 csokor tárkony
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A sült sertéshúst, a csemegeuborkát, a meghámozott almát és főtt burgonyát vékony csíkokra vágjuk és összekeverjük.
- A majonézt a tejföllel, a mustárral simára keverjük, sóval, őrölt borssal, cukorral ízesítjük, majd a zöldséges-húsos keverékre öntjük.
- Rászórjuk a fölaprított petrezselymet és tárkonyt, majd az egészet óvatosan átforgatjuk.
- Tálalás előtt néhány órára behűtjük
Jegyzet
Jó étvágyat az Orosz hússaláta-hoz!
Kalória
Kalória: 687kcalSzénhidrát: 38gFehérje: 22gZsír: 51gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 14gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTranszzsír: 1gKoleszterin: 109mgNátrium: 1173mgKálium: 1123mgRost: 6gCukor: 14gA-vitamin: 1796IUC-vitamin: 47mgKalcium: 165mgVas: 4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 795, mai nézettség: 1 )