Orosz mézeskalács recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.
Orosz mézeskalács
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Orosz mézeskalács.
Elkészítés
- A vajat és a mézet felforrósítjuk, majd langyosra hűtjük.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A datolyát kimagozzuk,majd durvára vágjuk.
- A tojást a cukorral, sóval és fűszerekkel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a vajas-mézes masszát, a mandulát és a datolyát.
- A sütőporos lisztet rászitáljuk és kevés tej hozzáadásával simára keverjük.
- A formába töltjük és elsimítjuk a tetejét.
- A tetejét kidíszítjük mandulával és cseresznyével.
- Sütőben kb 160°C-180°C fokon 55-60 percig sütjük és tű-próbázunk.
- A formában hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Orosz mézeskalács-hoz!
Nutrition
Kalória: 854kcalSzénhidrát: 146gFehérje: 17gZsír: 26gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 69mgNátrium: 319mgKálium: 628mgÉlelmi rost: 9gCukor: 78gVitamin A: 415IUVitamin C: 2mgKalcium: 195mgVas: 6mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 204, mai nézettség: 1 )