Orosz mézeskalács Orosz mézeskalács

Orosz mézeskalács

Édes sütemény Sütemény

Orosz mézeskalács recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 80 perc.

Orosz mézeskalács

Orosz mézeskalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Orosz mézeskalács.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás desszert
Konyha Orosz
Mennyiség 4 főre
Kalória 854 kcal

Hozzávalók
  

a díszítéshez:

Elkészítés
 

  • A vajat és a mézet felforrósítjuk, majd langyosra hűtjük.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • A datolyát kimagozzuk,majd durvára vágjuk.
  • A tojást a cukorral, sóval és fűszerekkel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a vajas-mézes masszát, a mandulát és a datolyát.
  • A sütőporos lisztet rászitáljuk és kevés tej hozzáadásával simára keverjük.
  • A formába töltjük és elsimítjuk a tetejét.
  • A tetejét kidíszítjük mandulával és cseresznyével.
  • Sütőben kb 160°C-180°C fokon 55-60 percig sütjük és tű-próbázunk.
  • A formában hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Orosz mézeskalács-hoz!

Tápérték

Kalória: 854kcalSzénhidrát: 146gFehérje: 17gZsír: 26gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 69mgNátrium: 319mgKálium: 628mgÉlelmi rost: 9gCukor: 78gVitamin A: 415IUVitamin C: 2mgKalcium: 195mgVas: 6mg
Keyword kalács, mézes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 230, mai nézettség: 1 )
Tagged
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése