Őszibarack sütemény recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Őszibarack sütemény
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Őszibarack sütemény.
Hozzávalók
a töltelékhez:
- 5 cl rum
- 35 dkg baracklekvár
- vérnarancs aroma szükség szerint
Elkészítés
- A tészta elkészítése: A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgáját összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkavarjuk, majd az egészet összedolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle, tepsibe tesszük és 180°C fokon világosra sütjük. Amikor a tészta kihűlt középen kettévágjuk és a belsejét kikapargatjuk, és a közepéből visszamaradt morzsát összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával.
- A töltelék elkészítése: A rumot, a baracklekvárt és a 2 evőkanál kristálycukrot összekeverjük az előbb említett kikapart tészta reszelékkel.
- Az így kapott masszával megtöltjük a gombócok két két felének üregét, és azokat összeragasztjuk összeillesztjük. Az így kapott barack külsejét vérnarancs aromával teljesen bekenjük vagy csak egy egy pirosabb foltot kenünk rá. Ezután ízlés szerint (kb 10 dkg) kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk. Tetejét örökzölddel díszítjük. Aki türelmesebb, az készítheti zöld színű marcipánból is a levélkéket és díszítheti vele a barackokat.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Őszibarack sütemény-hez!
Nutrition
Kalória: 848kcalSzénhidrát: 139gFehérje: 12gZsír: 28gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gKoleszterin: 52mgNátrium: 355mgKálium: 188mgÉlelmi rost: 3gCukor: 57gVitamin A: 1313IUVitamin C: 4mgKalcium: 81mgVas: 5mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 540, mai nézettség: 1 )