Őz kapribogyóval
Őz Vadhús ételek

Őz kapribogyóval

Őz kapribogyóval recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.

Őz kapribogyóval

Őz kapribogyóval

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Őz kapribogyóval.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 460 kcal

Hozzávalók
  

  • 3 szelet szalonna
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl fehérbor
  • 4 dl marhahúsleves
  • 75 dkg őzhús
  • szerecsendió
  • 2 db babérlevél
  • 1 db zöld citrom
  • 3 evőkanál kapribogyó
  • fekete bors őrölt

Elkészítés
 

  • A húst fűszerezzük sóval, borssal, irdaljuk be és tűzdeljük a felcsíkozott szalonnával.
  • A többi szalonnát hevítsük fel és pirítsuk meg benne a húst. Ha jól átsült engedjük fel a borral és a levessel.
  • Ízesítsük babérral, szerecsendióval, sóval és borssal. Takarékon háromnegyed órán át pároljuk.
  • Ezután emeljük ki a húst, a szaftját pedig dolgozzuk össze a kifacsart citrommal és a kapribogyóval.
  • Néhány percig főzzük, majd kanalazzuk a húsra.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Őz kapribogyóval-hoz!

Nutrition

Kalória: 460kcalSzénhidrát: 8gFehérje: 44gZsír: 24gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gKoleszterin: 177mgNátrium: 984mgKálium: 685mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 235IUVitamin C: 15mgKalcium: 28mgVas: 7mg
Keyword húsétel, őz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 71, mai nézettség: 1 )