Őz kapribogyóval recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 75 perc.
Őz kapribogyóval
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Őz kapribogyóval.
Hozzávalók
- 3 szelet szalonna
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl fehérbor
- 4 dl marhahúsleves
- 75 dkg őzhús
- szerecsendió
- 2 db babérlevél
- 1 db zöld citrom
- 3 evőkanál kapribogyó
- só
- fekete bors őrölt
Elkészítés
- A húst fűszerezzük sóval, borssal, irdaljuk be és tűzdeljük a felcsíkozott szalonnával.
- A többi szalonnát hevítsük fel és pirítsuk meg benne a húst. Ha jól átsült engedjük fel a borral és a levessel.
- Ízesítsük babérral, szerecsendióval, sóval és borssal. Takarékon háromnegyed órán át pároljuk.
- Ezután emeljük ki a húst, a szaftját pedig dolgozzuk össze a kifacsart citrommal és a kapribogyóval.
- Néhány percig főzzük, majd kanalazzuk a húsra.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Őz kapribogyóval-hoz!
Tápérték
Kalória: 460kcalSzénhidrát: 8gFehérje: 44gZsír: 24gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gKoleszterin: 177mgNátrium: 984mgKálium: 685mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 235IUVitamin C: 15mgKalcium: 28mgVas: 7mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 206, mai nézettség: 1 )