Őzcomb erdész módra
Őz Vadhús ételek

Őzcomb erdész módra

Őzcomb erdész módra recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.

Őzcomb erdész módra

Őzcomb erdész módra

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Őzcomb erdész módra.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1124 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg őzcomb
  • 75 dkg burgonya
  • 20 dkg szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • paprika
  • paradicsom
  • 2 dl tejföl

a páchoz:

  • 1 csomag leveszöldség
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  • 3 db szegfűszeg
  • 5 db fenyőmag
  • 10 db fekete bors egész
  • 7 dl víz
  • 3 dl vörös bor

Elkészítés
 

  • A húst 4-5 napig pácoljuk, majd kivesszük a pácléből és szeletekre vágjuk.
  • Megtisztítunk, megmosunk a burgonyát, karikára vágjuk.
  • A szalonnát apróra szeleteljük, és zsírját kisütjük.
  • Egy nagyobb fej vöröshagymát megtisztítunk, és karikára vágjuk.
  • Egy tűzálló tál alját kikenjük kis zsírral, erre burgonyakarikákat teszünk, rárakjuk a húst, befedjük megtisztított és felszeletelt gombával, rátesszük a hagymakarikákat, erre paprikát és paradicsomot karikázunk, majd ezt a lerakást addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. Soronként megsózzuk. A tetejére hagymakarika kerüljön.
  • Ráöntünk tejfölt, majd előmelegített sütőbe tesszük, és lassan - lefedve - sütjük, kb. 1-1,5 óra hosszat. Savanyúsággal tálaljuk.

a pác készítés:

  • A leveszöldséget megtisztítjuk, a vöröshagymát karikára vágjuk, babérlevéllel, fenyőmaggal, szegfűszeggel, egész borssal ,vörös borral, feltesszük főni és felöntjük vízzel.
  • Ha a zöldség megpuhult, a pácot levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd a pácolni való húsra öntjük. A lé mindig fedje el a húst!
  • A húst naponta forgassuk, hogy a pác egyenletesen érje minden oldalát.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Őzcomb erdész módra-hoz

Nutrition

Kalória: 1124kcalSzénhidrát: 49gFehérje: 66gZsír: 67gTelített zsír: 28gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 27gKoleszterin: 286mgNátrium: 573mgKálium: 2273mgÉlelmi rost: 7gCukor: 9gVitamin A: 1651IUVitamin C: 85mgKalcium: 137mgVas: 12mg
Keyword húsétel, vad
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 1 170, mai nézettség: 1 )