Palacsintafánk recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
Palacsintafánk
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Palacsintafánk.
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval, felhígítjuk tejjel, majd a liszttel csomómentesre keverjük Sűrűnek kell lennie.
- A masszát margarinnal kikent tepsibe öntjük (25*35ös)
- Egy nagyobb tepsibe ujjnyi vastagon vizet engedünk, erre tesszük rá azt a tepsit, amiben a tészta van.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem kocsonyásodik.
- Kanál segítségével fánkokat szaggatunk belőle, amiket forró olajban aranybarnára sütünk.
- Papírra szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen. Melegen tálaljuk lekvárral vagy nutellával.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Palacsintafánk-hoz!
Tápérték
Kalória: 437kcalSzénhidrát: 76gFehérje: 16gZsír: 7gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gTrans Fat: 1gKoleszterin: 94mgNátrium: 290mgKálium: 289mgÉlelmi rost: 2gCukor: 9gVitamin A: 321IUKalcium: 226mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 403, mai nézettség: 1 )