Papagáj szelet Papagáj szelet

Papagáj szelet

Édes sütemény Sütemény

Papagáj szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Papagáj szelet

Papagáj szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Papagáj szelet.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 642 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Adjuk hozzá a megolvasztott - és picit hűlni hagyott - margarint és a tejfölt.
  • A tésztát ekkor háromfelé kell venni. Az egyikbe nem kerül semmi - ez lesz a sima réteg -, a másodikba tegyük bele a pudingport, a harmadikba pedig a kakaóport. Ha a kakaós tészta túl sűrű lenne, tegyünk bele nyugodtan egy pici vizet!
  • Két őzgerinc formát vajazzunk/kenjünk ki, illetve lisztezzünk, majd először a sima, majd a barna, végül a puncsos tésztát rétegezzük beléjük. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Papagáj szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 642kcalSzénhidrát: 71gFehérje: 10gZsír: 36gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 124mgNátrium: 627mgKálium: 162mgÉlelmi rost: 2gCukor: 26gVitamin A: 1527IUVitamin C: 1mgKalcium: 204mgVas: 3mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 2 894, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating