Papagáj szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Papagáj szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Papagáj szelet.
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Adjuk hozzá a megolvasztott - és picit hűlni hagyott - margarint és a tejfölt.
- A tésztát ekkor háromfelé kell venni. Az egyikbe nem kerül semmi - ez lesz a sima réteg -, a másodikba tegyük bele a pudingport, a harmadikba pedig a kakaóport. Ha a kakaós tészta túl sűrű lenne, tegyünk bele nyugodtan egy pici vizet!
- Két őzgerinc formát vajazzunk/kenjünk ki, illetve lisztezzünk, majd először a sima, majd a barna, végül a puncsos tésztát rétegezzük beléjük. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül!
Megjegyzés
Jó étvágyat a Papagáj szelet-hez!
Nutrition
Kalória: 642kcalSzénhidrát: 71gFehérje: 10gZsír: 36gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 124mgNátrium: 627mgKálium: 162mgÉlelmi rost: 2gCukor: 26gVitamin A: 1527IUVitamin C: 1mgKalcium: 204mgVas: 3mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 2 492, mai nézettség: 1 )