Párizsi kifli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Párizsi kifli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Párizsi kifli.
Hozzávalók
a tésztához:
a krémhez:
- 5 db tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 evőkanál rum
- 2 evőkanál kakaópor
a mázhoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg kókuszolaj
Elkészítés
Tészta:
- A fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk gőz fölött.
- A habot levesszük a gőzről és óvatosan bele keverjük a diót, keményítőt és a sütőport vagy a szódabikarbónát.
- Habzsákba töltjük és sütő papírral bélelt plébe kis kifli formákat nyomunk.
- 100°C-on addig sütjük amíg aranybarna nem lesz.
Krém:
- Gőz fölött a sárgáját a cukorral sűrűsödésig habosra verjük. Levesszük a gőzről és haddjuk hűlni.
- Közben a margarint keverjük habosra a kakaóval és a rummal.
- a kihűlt a tojást összekeverjük a kakaós margarinnal még egyszer habosra és haddjuk hűtőben még 10-15 percet hűlni..
- Habzsákba töltjük és a kihűlt kiflikre nyomjuk a krémet.
Csoki:
- Gőz fölött a csokoládét a margarinnal felolvasztjuk és bevonjuk vele a kifliket.
- Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük a sütiket pihenni.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Párizsi kifli-hez!
Tápérték
Kalória: 601kcalSzénhidrát: 49gFehérje: 7gZsír: 44gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 12gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 83mgNátrium: 245mgKálium: 251mgÉlelmi rost: 3gCukor: 41gVitamin A: 863IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 56mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 572, mai nézettség: 1 )