Párolt lilakáposzta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Párolt lilakáposzta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Párolt lilakáposzta.
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukrot megpirítom (karamellízálom). Ha szép aranybarna színű, ráöntöm az olajat, megszórom köménnyel és megdinsztelem rajta az apróra vágott hagymát.
- Rádobom a legyalult, vagy vékonyra szeletelt káposztát., ízlés szerint sózom, ízesítem cukorral, ecettel és fedő alatt, kb. 30 perc alatt, puhára párolom. Ha szükséges kevés vizet öntök alá, akár többször is
- . Ha a káposzta megpuhult, kóstolás után még ízesítem cukorral, ecettel, sóval.
- Sültek kiváló körete.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Párolt lilakáposzta-hoz!
Nutrition
Kalória: 108kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 2gZsír: 6gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gNátrium: 272mgKálium: 283mgÉlelmi rost: 2gCukor: 10gVitamin A: 1175IUVitamin C: 61mgKalcium: 54mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 83, mai nézettség: 1 )