Párolt lilakáposzta Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

Köretek Párolt káposzta

Párolt lilakáposzta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Párolt lilakáposzta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 108 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A cukrot megpirítom (karamellízálom). Ha szép aranybarna színű, ráöntöm az olajat, megszórom köménnyel és megdinsztelem rajta az apróra vágott hagymát.
  • Rádobom a legyalult, vagy vékonyra szeletelt káposztát., ízlés szerint sózom, ízesítem cukorral, ecettel és fedő alatt, kb. 30 perc alatt, puhára párolom. Ha szükséges kevés vizet öntök alá, akár többször is
  • . Ha a káposzta megpuhult, kóstolás után még ízesítem cukorral, ecettel, sóval.
  • Sültek kiváló körete.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Párolt lilakáposzta-hoz!

Tápérték

Kalória: 108kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 2gZsír: 6gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gNátrium: 272mgKálium: 283mgÉlelmi rost: 2gCukor: 10gVitamin A: 1175IUVitamin C: 61mgKalcium: 54mgVas: 1mg
Keyword köret
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 873, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése