Pásztortarhonya recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 135 perc.
Pásztortarhonya
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pásztortarhonya.
Hozzávalók
- 70 dkg sertéscomb
- 50 dkg tarhonya
- 20 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg burgonya
- 3 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- fűszerpaprika őrölt
- só
- fekete bors
- kömény őrölt
- olaj
Elkészítés
- A vöröshagymából, a fokhagymából, a sertéslapockából fűszerpaprika, só, bors, őrölt kömény hozzáadásával pörköltet készítünk.
- A tarhonyát kevés olajon átpirítjuk, dupla mennyiségű forró vízzel felengedjük, sózzuk és puhára pároljuk.
- A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük.
- A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
- Amikor minden külön megfőtt, akkor a tarhonyához hozzákeverjük a pörköltet, a szalonnát zsírjával együtt és a burgonyát is.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Pásztortarhonya-hoz!
Nutrition
Kalória: 953kcalSzénhidrát: 57gFehérje: 51gZsír: 58gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 21gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gKoleszterin: 152mgNátrium: 828mgKálium: 352mgÉlelmi rost: 4gCukor: 4gVitamin A: 150IUVitamin C: 11.6mgKalcium: 50mgVas: 3.2mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 422, mai nézettség: 1 )