Pelmenyi recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Pelmenyi
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pelmenyi.
Hozzávalók
a töltelékez:
- 35 dkg sertéshús
- 35 dkg marhahús
- 20 dkg vöröshagyma
- só
- fekete bors őrölt
a főzéshez:
- babérlevél
- fekete bors egész
- só
Elkészítés
- A lisztet egy tálba szitáljuk (a szitálás jó minőségű lisztnél ma már nem fontos, de arra jó, hogy kis göbök ne maradjanak benne – plusz kicsit könnyebb lesz a tészta a „levegőztetés” után), kis mélyedést alkotunk a közepébe.
- A tojást a sóval felverjük, a mélyedést használva hozzákeverjük a liszthez és apránként az olajat és tejet is hozzádolgozva összegyúrjuk a tésztát. (Gépet dagasztókarral legfeljebb az elején használjunk.) Akkor jó, ha rugalmas, kézhez nem ragadó állagú – ha ezt elértük, ne lisztezzük tovább, formázzuk golyóba, csomagoljuk fóliába és pihentessük 40-50 percig.
- Félóra szabadfoglalkozás, majd mielőtt vége a tésztaszundinak, a húst a hagymával együtt ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk.
- A tésztát 3-4 részre osztjuk és csak az a darab legyen a fólián kívül, amit épp használunk, így elkerüljük a várakozó tészta száradását (kicserepesedik, mint a szád a hidegben – ez szépen látszik a lenti képen, mert lassan formáztam). Nagyon vékonyra, 1-2 mm-esre nyújtjuk, majd egy pohárral vagy kiszúróformával köröket vágunk ki a tésztából (részemről kb. 7 cm átmérőjűek születtek).
- Mindegyik közepére egy (áhított mérettől függően) csapott vagy púpos teáskanálnyi tölteléket teszünk, félhold formára félbehajtjuk, jól összelapogatjuk a széleit, majd az egyenes oldalát hajlítva összefogjuk a sarkait.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Pelmenyi-hez!
Tápérték
Kalória: 1009kcalSzénhidrát: 104gFehérje: 46gZsír: 44gTelített zsír: 15gTrans Fat: 1gKoleszterin: 147mgNátrium: 1114mgKálium: 802mgÉlelmi rost: 5gCukor: 6gVitamin A: 169IUVitamin C: 5mgKalcium: 142mgVas: 9mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 908, mai nézettség: 1 )