Piskótás tekercs szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.
Piskótás tekercs szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Piskótás tekercs szelet.
Hozzávalók
a barna tésztához:
a tetejére:
- csoki máz
Elkészítés
- Elkészítjük a piskótát. A három tojássárgáját 3 evőkanál cukorral kikeverjük,majd hozzáadunk egy csöpp étolajat. Három kanál lisztet és a tojások kemény habját óvatosan bele keverjük. Sütőpapírral bélelt 25x 35 cm -es tepsiben megsütjük.
- Vizes konyharuhával két oldalról tekerjük fel. Ezt még egyszer megismételjük, így két tekercsünk lesz. Hűlni hagyjuk.
- Ha kihűlt, megkenjük barack lekvárral. Középen ketté vágjuk, így 4 tekercsünk lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tekercseket, majd elkészítjük a barna tésztát...
- A hat tojássárgáját a cukorral kikeverjük, a többi hozzávalóval együtt jól kikavarjuk. A végén a tojások kemény habja következik. A piskótatekercsek közé egyenletesen elosztjuk úgy hogy a tetejére is maradjon egy kevés.
- Előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig.
- A krémhez: 6 dl. tejben 2 csomag vanília pudingot felfőzünk, és hűlni tesszük. 20 dkg margarint a15 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk. Ha a tésztánk kihűlt, a krémet a tetejére kenjük, és egyenletesen elsimítjuk.
- Csoki máz kerül a tetejére.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Piskótás tekercs szelet-hez!
Tápérték
Kalória: 624kcalSzénhidrát: 62gFehérje: 12gZsír: 38gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 14gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 1gKoleszterin: 202mgNátrium: 655mgKálium: 253mgÉlelmi rost: 2gCukor: 47gVitamin A: 1102IUVitamin C: 1mgKalcium: 245mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 830, mai nézettség: 1 )