Plébános szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.
Plébános szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Plébános szelet.
Hozzávalók
a krémhez
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
Elkészítés
- Először is készítsd el a tésztát. Ehhez válaszd szét a tojásokat, majd a fehérjét verd fel kemény habbá. A sárgáját pedig a cukorral addig keverd, amíg világos és habos lesz. Ezután add hozzá a lisztet, diót, kávét és a sütőport, majd óvatosan forgasd össze a habbal.
- Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd 180 fokos sütőben kb. 25 percig.
- A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukrot, porcukrot, tojássárgáját, és krémmé keverjük. Rákenjük a tésztára, és kicsit állni hagyjuk.
- A csokoládéöntethez olvaszd fel az étcsokoládét a vajjal és a tejjel, majd öntsd a tortára.
- Végül tedd hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Plébános szelet-hez!
Tápérték
Kalória: 768kcalSzénhidrát: 82gFehérje: 12gZsír: 45gTelített zsír: 23gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 204mgNátrium: 461mgKálium: 306mgÉlelmi rost: 3gCukor: 55gVitamin A: 1094IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 217mgVas: 4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 9 265, mai nézettség: 1 )