Ponty Orly-i módra recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.
Ponty Orly-i módra
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ponty Orly-i módra.
Hozzávalók
Elkészítés
- Az előkészített pontyot kifilézzük, majd sűrűn beirdaljuk. A beirdalt pontyfilét kb. 3 cm széles szeletekre daraboljuk. Ezután besózzuk és állni hagyjuk. Közben elkészítjük az orly-i tésztát.
- Habüstben, habverővel gondosan összekeverve a tojássárgájához adjuk a sört, sót, az olajat és a szitált lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a habüstben levő anyagokhoz keverjük.
- Az előkészített, besózott pontyszeleteket lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk.
- Ezután a pontyszeleteket belemártjuk az orly-i tésztába, majd forró olajba helyezzük, és szép pirosra, ropogósra sütjük.
- A készre sütött pontyszeleteket lapátkanál segítségével csepegtetőrácsra emeljük, és gondosan lecsepegtetjük. Tálpapírral ellátott fém halas tálra halmozzuk a frissen készre sütött pontyszeleteket. Az ételt díszítjük citromgerezdekkel és salátalevéllel. Külön vajas burgonyát adunk hozzá és mártásos csészében forró paradicsommártást tálalunk az étel mellé.
Jegyzet
Jó étvágyat a Ponty Orly-i módra-hoz!
Kalória
Kalória: 538kcalSzénhidrát: 39gFehérje: 40gZsír: 22gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTranszzsír: 1gKoleszterin: 197mgNátrium: 1573mgKálium: 710mgRost: 2gCukor: 1gA-vitamin: 865IUC-vitamin: 11mgKalcium: 106mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 455, mai nézettség: 1 )