Ponty Orly-i módra Ponty Orly-i módra

Ponty Orly-i módra

Halételek Ponty

Ponty Orly-i módra recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.

Ponty Orly-i módra

Ponty Orly-i módra

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ponty Orly-i módra.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 5 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Francia
Mennyiség 8 főre
Kalória 538 kcal

Hozzávalók
  

az Orly-i tésztához:

Elkészítés
 

  • Az előkészített pontyot kifilézzük, majd sűrűn beirdaljuk. A beirdalt pontyfilét kb. 3 cm széles szeletekre daraboljuk. Ezután besózzuk és állni hagyjuk. Közben elkészítjük az orly-i tésztát.
  • Habüstben, habverővel gondosan összekeverve a tojássárgájához adjuk a sört, sót, az olajat és a szitált lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a habüstben levő anyagokhoz keverjük.
  • Az előkészített, besózott pontyszeleteket lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk.
  • Ezután a pontyszeleteket belemártjuk az orly-i tésztába, majd forró olajba helyezzük, és szép pirosra, ropogósra sütjük.
  • A készre sütött pontyszeleteket lapátkanál segítségével csepegtetőrácsra emeljük, és gondosan lecsepegtetjük. Tálpapírral ellátott fém halas tálra halmozzuk a frissen készre sütött pontyszeleteket. Az ételt díszítjük citromgerezdekkel és salátalevéllel. Külön vajas burgonyát adunk hozzá és mártásos csészében forró paradicsommártást tálalunk az étel mellé.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Ponty Orly-i módra-hoz!

Tápérték

Kalória: 538kcalSzénhidrát: 39gFehérje: 40gZsír: 22gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 197mgNátrium: 1573mgKálium: 710mgÉlelmi rost: 2gCukor: 1gVitamin A: 865IUVitamin C: 11mgKalcium: 106mgVas: 5mg
Keyword hal
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 390, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating