Pontyfilé fokhagymás parajjal recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
Pontyfilé fokhagymás parajjal
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pontyfilé fokhagymás parajjal.
Hozzávalók
- 60 dkg pontyfilé
- 20 dkg mozzarella sajt
- 1 kg paraj fagyasztott is lehet
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 5 dkg liszt
- só
Elkészítés
- A pontyfilét beirdaljuk, hüvelykujjnyi vastagra vágjuk, megsózzuk és lisztben megforgatjuk.
- A fokhagymát gorombára vágjuk, megfuttatjuk a felhevített olajon, majd rádobjuk a megtisztított, megmosott és lecsepegtetett parajt.
- Sóval ízesítjük, és addig pirítjuk, amíg összeesik.
- A spenót felét hőálló tálba tesszük, sorban elrendezzük rajta a pontyfiléket, a maradék parajt pedig a tetejére tesszük.
- Megkoronázzuk a karikára vágott mozzarella sajttal, és forró sütõben kb. 20 percig sütjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Pontyfilé fokhagymás parajjal-hoz!
Nutrition
Kalória: 668kcalSzénhidrát: 20gFehérje: 46gZsír: 46gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 139mgNátrium: 876mgKálium: 1955mgÉlelmi rost: 6gCukor: 2gVitamin A: 23826IUVitamin C: 73mgKalcium: 568mgVas: 9mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 53, mai nézettség: 1 )