Popover recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Popover
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Popover.
Elkészítés
- A sütőt 220°C-ra előmelegítjük.
- 9, kb. 2 decis csészét vagy egy muffinforma mélyedéseit vajjal alaposan kikenünk.
- A lisztet, a tejet, a sót, a tojásokat és a vajat tálba rakjuk, majd konyhai robotgéppel simára és habosra keverjük.
- A tésztát kanállal félig töltjük a csészékbe, majd egy sütőlapra sorba rakosgatjuk, és a forró sütőbe toljuk.
- A sütő ajtaját 25 percig nem nyitjuk ki, hogy a popover szépen megemelkedjen. Ha nagyon pirulna a teteje, a hőmérsékletet 200°C-ra csökkentjük, és újabb 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Kérges, ropogós lesz, belseje pedig puha és foszlós. Vajjal, szendvicskrémmel, lekvárral vagy magában fogyasztjuk. Egy pohár tejet gyümölcslevet, egy csésze kávét vagy teát is ihatunk hozzá.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Popover-hez!
Tápérték
Kalória: 482kcalSzénhidrát: 42gFehérje: 14gZsír: 28gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 228mgNátrium: 673mgKálium: 231mgÉlelmi rost: 1gCukor: 5gVitamin A: 1022IUKalcium: 133mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 445, mai nézettség: 1 )