Popover Popover

Popover

Sós sütemény Sütemény

Popover recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Popover

Popover

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Popover.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Amerikai
Mennyiség 3 főre
Kalória 482 kcal

Hozzávalók
  

a formák kikenéséhez:

Elkészítés
 

  • A sütőt 220°C-ra előmelegítjük.
  • 9, kb. 2 decis csészét vagy egy muffinforma mélyedéseit vajjal alaposan kikenünk.
  • A lisztet, a tejet, a sót, a tojásokat és a vajat tálba rakjuk, majd konyhai robotgéppel simára és habosra keverjük.
  • A tésztát kanállal félig töltjük a csészékbe, majd egy sütőlapra sorba rakosgatjuk, és a forró sütőbe toljuk.
  • A sütő ajtaját 25 percig nem nyitjuk ki, hogy a popover szépen megemelkedjen. Ha nagyon pirulna a teteje, a hőmérsékletet 200°C-ra csökkentjük, és újabb 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Kérges, ropogós lesz, belseje pedig puha és foszlós. Vajjal, szendvicskrémmel, lekvárral vagy magában fogyasztjuk. Egy pohár tejet gyümölcslevet, egy csésze kávét vagy teát is ihatunk hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Popover-hez!

Tápérték

Kalória: 482kcalSzénhidrát: 42gFehérje: 14gZsír: 28gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 228mgNátrium: 673mgKálium: 231mgÉlelmi rost: 1gCukor: 5gVitamin A: 1022IUKalcium: 133mgVas: 3mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 445, mai nézettség: 1 )
Tagged
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése