Pöttyös mézes Pöttyös mézes

Pöttyös mézes

Mézes sütemény Sütemény

Pöttyös mézes

Pöttyös mézes

Pöttyös mézes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pöttyös mézes.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 1137 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

a bevonáshoz:

  • étcsokoládé

Elkészítés
 

  • A krémhez a tej egy részében elkeverjük a lisztet, pudingport és a kétféle cukrot. A többi tejet megmelegítjük, beleöntjük a cukros-pudingporos-lisztes tejet és állandóan kevergetve megfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a vajjal (margarínnal).
  • A tésztához a margarínt, porcukrot, mézet, tojásokat, tejet és a szódabikarbónát gőz felett kissé meglangyosítjuk (kevergetve, amíg a margarín elolvad). Levesszük és a liszthez adva tésztává gyúrjuk (ha nehezen áll össze lehet még egy kevés tejet adni hozzá). 1/3 részéhez hozzágyúrunk 1-2 evőkanál kakaót.
  • A maradék tésztából 2 lapot nyújtunk és tepsi hátulján sütőpapíron megsütjük (kb. 170 fokon 7-8 perc, figyelni kell, mert könnyen megég!).
  • A kakaós tésztát 8 részre osztjuk, tepsi hosszúságú rudakká sodorjuk és szintén sütőpapíros tepsin megsütjük.
  • Az egyik lapot megkenjük a krém felével, egyenletesen elosztjuk rajta a kakaós rudakat, kissé belenyomjuk a krémbe, majd rákenjük a krém másik felét, rátesszük a másik tésztalapot. Egy kis időre lenyomatjuk, majd csokimázzal bevonjuk. Csak másnapra puhul meg a tészta!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Pöttyös mézes-hez!

Tápérték

Kalória: 1137kcalSzénhidrát: 141gFehérje: 15gZsír: 58gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 14gEgyszeresen telítetlen zsír: 26gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 57mgNátrium: 783mgKálium: 388mgÉlelmi rost: 3gCukor: 78gVitamin A: 2461IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 202mgVas: 5mg
Keyword méz, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 5 349, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating