Pöttyös mézes
Pöttyös mézes
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pöttyös mézes.
Hozzávalók
a tésztához:
a krémhez:
- 1 l tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 28 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 37 dkg margarin
a bevonáshoz:
- étcsokoládé
Elkészítés
- A krémhez a tej egy részében elkeverjük a lisztet, pudingport és a kétféle cukrot. A többi tejet megmelegítjük, beleöntjük a cukros-pudingporos-lisztes tejet és állandóan kevergetve megfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a vajjal (margarínnal).
- A tésztához a margarínt, porcukrot, mézet, tojásokat, tejet és a szódabikarbónát gőz felett kissé meglangyosítjuk (kevergetve, amíg a margarín elolvad). Levesszük és a liszthez adva tésztává gyúrjuk (ha nehezen áll össze lehet még egy kevés tejet adni hozzá). 1/3 részéhez hozzágyúrunk 1-2 evőkanál kakaót.
- A maradék tésztából 2 lapot nyújtunk és tepsi hátulján sütőpapíron megsütjük (kb. 170 fokon 7-8 perc, figyelni kell, mert könnyen megég!).
- A kakaós tésztát 8 részre osztjuk, tepsi hosszúságú rudakká sodorjuk és szintén sütőpapíros tepsin megsütjük.
- Az egyik lapot megkenjük a krém felével, egyenletesen elosztjuk rajta a kakaós rudakat, kissé belenyomjuk a krémbe, majd rákenjük a krém másik felét, rátesszük a másik tésztalapot. Egy kis időre lenyomatjuk, majd csokimázzal bevonjuk. Csak másnapra puhul meg a tészta!
Megjegyzés
Jó étvágyat a Pöttyös mézes-hez!
Tápérték
Kalória: 1137kcalSzénhidrát: 141gFehérje: 15gZsír: 58gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 14gEgyszeresen telítetlen zsír: 26gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 57mgNátrium: 783mgKálium: 388mgÉlelmi rost: 3gCukor: 78gVitamin A: 2461IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 202mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 5 349, mai nézettség: 1 )