Pozsonyi kocka Pozsonyi kocka

Pozsonyi kocka

Tészták Tésztarakottas

Pozsonyi kocka recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 100 perc.

Pozsonyi kocka

Pozsonyi kocka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pozsonyi kocka.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra 10 perc
Teljes idő 1 óra 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 807 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A lisztből és egy 1 egész tojásból, kevés só és víz hozzáadásával tésztát gyúrok. Cipóvá formálom, fóliába burkolom, 1/2 órán keresztül békén hagyom, aztán a lehető legvékonyabbra kinyújtom.
  • Ha megszikkadt kissé (1 óra), akkor jön a tördelés. Először hosszába, majd kisebb, meghatározhatatlan alakzatokra. (Ez lenne a csuszatészta.) Sós vízben kifőzöm, hideg vízzel leöblítem és szűrőn jól lecsurgatom.
  • Egy kisebb lábasban kb 3/4 dl vizet a kockacukrokkal felforralok, hozzáadom a darált mákot, 2 ek mézet, a citrom héját, összekeverem, majd félreteszem.
  • A tojások sárgáját simára keverem a vajjal és a porcukorral. Hozzávegyítem a tejfölt, illetve a cukorral felvert 2 tojás kemény habját, valamint a leszűrt tésztát. Lazán összekeverem.
  • Egy tűzálló tálat vajjal kikenek, meghintem morzsával, majd beleteszem a tészta harmadát. Megkenem a máktöltelék felével, rápötyögtetek a baracklekvárból, majd újra tészta, mák, baracklekvár következik. Az legfelső réteg a tésztamassza lesz.
  • 180 fokos sütőben, 45 perc alatt, készre sütöm.
  • Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálalom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Pozsonyi kocka-hoz!

Tápérték

Kalória: 807kcalSzénhidrát: 109gFehérje: 17gZsír: 38gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 11gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 138mgNátrium: 192mgKálium: 422mgÉlelmi rost: 9gCukor: 45gVitamin A: 774IUVitamin C: 1mgKalcium: 551mgVas: 7mg
Keyword tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 738, mai nézettség: 2 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése