Preckedli Preckedli

Preckedli

Aprósütemény Sütemény

Preckedli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.

Preckedli

Preckedli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Preckedli.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 15 minutes
Összesen 35 minutes
Course desszert
Konyha Magyar
Főre 8 főre
Kalória 778 kcal

Hozzávalók
  

a tetejére:

Elkészítés
 

  • Szitáljuk a lisztet egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a sót. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a vajat, a zsírt és morzsoljuk el. Ezután mehet bele a reszelt citromhéj, egy egész tojás és egy tojás sárgáját.
  • Gyúrjuk össze a tésztát, ha szükségesnek érezzük egy kis tejföllel lazítsunk az állagán. Arra azonban ügyeljünk, hogy a tésztánk ne legyen túl lágy!
  • Letakarva pihentessük egy órahosszán át a hűtőszekrényben.
  • Amíg a tésztánk pihen, vágjuk össze a dióbelet és keverjük össze kristálycukorral és ízlés szerint fahéjjal ízesítsük. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  • A tésztát lisztezett deszkán körülbelül 3-4mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti szaggatóformával kiszaggatjuk. Tetejét a megmaradt tojásfehérjével lekenjük és a megkent felével beleforgatjuk a cukros-fahéjas dióba.
  • Diós felükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Az előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt szép világosra sütjük.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Preckedli-hez!

Kalória

Kalória: 778kcalSzénhidrát: 84gFehérje: 12gZsír: 46gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 14gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 97mgNátrium: 391mgKálium: 203mgRost: 4gCukor: 32gA-vitamin: 538IUC-vitamin: 1mgKalcium: 155mgVas: 4mg
Keyword aprósütemény, desszert
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 775, mai nézettség: 1 )
Tagged
4 from 2 votes (2 ratings without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése