Puffancs recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
Puffancs
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Puffancs.
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik).
- A megkelt élesztőt az átszitált lisztbe öntjük, megsózzuk, belerakjuk a puha vajat, és a tésztát addig gyúrjuk, amíg az edény faláról leválik.
- Ezután meleg helyen kb. egy órát kelesztjük (addig, amíg nagyjából duplájára nő).
- A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Minden tésztadarabból gombócot formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket (egymástól távol, mert megnőnek), a tetejüket bekenjük tojássárgájával, aztán meleg helyen még fél órát kelni hagyjuk őket.
- A fél óra leteltével megint megkenjük tojássárgájával a puffancsok tetejét, és előmelegített 190°C fokos sütőben aranybarnára sütjük őket.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Puffancs-hoz!
Nutrition
Kalória: 833kcalSzénhidrát: 140gFehérje: 24gZsír: 19gTelített zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 77mgNátrium: 422mgKálium: 375mgÉlelmi rost: 7gCukor: 10gVitamin A: 595IUVitamin C: 1mgKalcium: 130mgVas: 8mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 415, mai nézettség: 1 )