Pulykamell tárkonyos mártásban recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Pulykamell tárkonyos mártásban
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pulykamell tárkonyos mártásban.
Hozzávalók
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál repceolaj
- 50 dkg pulykamell
- 23 dkg rókagomba
- 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
- 2 fej fokhagyma
- só
- fekete bors őrölt
- 1 csésze csirkehúsleves
- 2/3 csésze száraz fehérbor
- 5 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál tárkony aprított
Elkészítés
- Egy serpenyőben forrósítsuk össze a vajat, az olajat, és tegyük bele a pulykamellet.
- Adjuk hozzá a gombát, szórjuk meg a provence-i fűszerkeverékkel, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk.
- Öntsük rá a levest, és a bort, majd forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük 15 percig kis lángon.
- Vegyük ki a húst és a gombát, majd tegyük félre.
- Forraljuk a felére a szószt. Adjuk hozzá a tejfölt és a tárkonyt. Kevergetve forraljuk, amíg besűrűsödik. sózzuk, borsozzuk a mártást.
- Szeleteljük fel a húst, kanalazzuk rá a gombát, és a mártást.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Pulykamell tárkonyos mártásban-hoz!
Kalória
Kalória: 334kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 30gZsír: 15gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTranszzsír: 1gKoleszterin: 90mgNátrium: 838mgKálium: 895mgRost: 4gCukor: 2gA-vitamin: 489IUC-vitamin: 10mgKalcium: 160mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 385, mai nézettség: 1 )