Puncskocka Puncskocka

Puncskocka

Édes sütemény Sütemény

Puncskocka recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Puncskocka

Puncskocka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Puncskocka.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1376 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • rum ízlés szerint
  • 2 evőkanál lekvár
  • ? üveg meggybefőtt apróra vágva
  • kakaópor

a tetejére:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál meggylé

Elkészítés
 

  • A lisztben elkeverjük a sütőport. Az egész tojásokat a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, lazán összekeverjük. Sütőpapírral borított tepsiben 3 lapot sütünk.
  • A töltelékhez a legkevésbé szépen sikerült lapot összemorzsoljuk.
  • A tejet a pudingporral sűrűre főzzük, kicsit kihűtjük.
  • A vajat a cukorral habosra keverjük.
  • Összedolgozzuk az összemorzsolt lapot, a pudingot, a cukros-vajas keveréket, a meggyet, a lekvárt, a rumot és annyi kakaót, hogy barna színű legyen a massza. Megtöltjük a lapokat.
  • A mázhoz a hozzávalókat simára keverjük, a tésztára kenjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Puncskocka-hoz!

Tápérték

Kalória: 1376kcalSzénhidrát: 214gFehérje: 21gZsír: 52gTelített zsír: 30gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 2gKoleszterin: 403mgNátrium: 1040mgKálium: 422mgÉlelmi rost: 4gCukor: 151gVitamin A: 1949IUVitamin C: 6mgKalcium: 356mgVas: 6mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 863, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése