Rákóczi túrós
Édes sütemény Sütemény

Rákóczi túrós

Rákóczi túrós recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

Rákóczi túrós

Rákóczi túrós

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rákóczi túrós.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 22 perc
Teljes idő 42 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 525 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 7 dkg margarin
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 dkg cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1/2 db citromhéja reszelt
  • 1 db tojássárgája

a töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1/2 db citromhéja reszelt
  • 3 db tojássárgája
  • 1 db tojásfehérje

a tetejére:

  • baracklekvár
  • 3 db tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor

Elkészítés
 

  • A tésztához valókat összegyúrjuk. Két fólia között kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagra. Egy 32*20cm-es tepsibe tesszük és 180°C fokon kb. 10 percig sütjük (amíg nem kap egy kis szint, de nem kell teljesen megsütni.)
  • 3 tojást szétválasztunk és a fehérjéket a tésztából kimaradt tojásfehérjékkel és cukorral együtt kemény habbá verjük.
  • A túrós töltelékhez, a túrót, cukrot, tejfölt, tojássárgáját és citromhéjat összekeverjük, majd a felvert tojásfehérje habból 3 evőkanálnyit hozzáadunk. A tésztára simítjuk és visszatesszük még 12 percre a sütőbe.
  • Ezután egy habzsák vagy zacskó segítségével berácsozzuk a sütit, és a hézagokba baracklekvárt töltünk. Addig sütjük, amíg kap egy kis színt a tojáshab.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rákóczi túrós-hoz!

Nutrition

Kalória: 525kcalSzénhidrát: 76gFehérje: 16gZsír: 18gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 149mgNátrium: 544mgKálium: 203mgÉlelmi rost: 1gCukor: 49gVitamin A: 826IUVitamin C: 4mgKalcium: 150mgVas: 2mg
Keyword sütemény, túrós
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 74, mai nézettség: 1 )