Rákóczi túrós Rákóczi túrós

Rákóczi túrós

Édes sütemény Sütemény

Rákóczi túrós recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

Rákóczi túrós

Rákóczi túrós

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rákóczi túrós.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 22 perc
Teljes idő 42 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 525 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához

a töltelékhez:

a tetejére:

  • baracklekvár
  • 3 db tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor

Elkészítés
 

  • A tésztához valókat összegyúrjuk. Két fólia között kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagra. Egy 32*20cm-es tepsibe tesszük és 180°C fokon kb. 10 percig sütjük (amíg nem kap egy kis szint, de nem kell teljesen megsütni.)
  • 3 tojást szétválasztunk és a fehérjéket a tésztából kimaradt tojásfehérjékkel és cukorral együtt kemény habbá verjük.
  • A túrós töltelékhez, a túrót, cukrot, tejfölt, tojássárgáját és citromhéjat összekeverjük, majd a felvert tojásfehérje habból 3 evőkanálnyit hozzáadunk. A tésztára simítjuk és visszatesszük még 12 percre a sütőbe.
  • Ezután egy habzsák vagy zacskó segítségével berácsozzuk a sütit, és a hézagokba baracklekvárt töltünk. Addig sütjük, amíg kap egy kis színt a tojáshab.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rákóczi túrós-hoz!

Tápérték

Kalória: 525kcalSzénhidrát: 76gFehérje: 16gZsír: 18gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 149mgNátrium: 544mgKálium: 203mgÉlelmi rost: 1gCukor: 49gVitamin A: 826IUVitamin C: 4mgKalcium: 150mgVas: 2mg
Keyword sütemény, túrós
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 146, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése