Rakott kel recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 85 perc.
Rakott kel
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rakott kel.
Hozzávalók
- 1 db kelkáposzta közepes
- 50 dkg sertéshús
- 3 dl rizs
- vöröshagyma
- gulyáskrém
- fokhagyma
- fekete bors őrölt
- só
- fűszerpaprika őrölt
- tejföl
Elkészítés
- Feltesszük a rizst főni.
- A kelkáposztát levelekre bontjuk és kb. 8-10 percig főzzük.
- Pörköltet csinálunk a darálthúsból, gulyáskrém, fokhagyma, bors, só, fűszerpaprika hozzáadásával. Nagyon kevés vizet hozzá lehet tenni.
- Amikor minden megfőtt, egy tepsi aljára teszünk a megfőtt kelkáposztából annyit, hogy beborítsa azt. Rá a főtt rizst, erre a pörköltet, majd újra kelkáposzta következik. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére káposzta kerüljön.
- Ezután leöntjük tejföllel – van aki pirospaprikát kever hozzá – és kb. 50-60 percig sütjük.
- Savanyúsággal tálaljuk.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Rakott kel-hez!
Kalória
Kalória: 974kcalSzénhidrát: 72gFehérje: 32gZsír: 62gTelített zsír: 30gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gKoleszterin: 181mgNátrium: 585mgKálium: 921mgRost: 2gCukor: 6gA-vitamin: 4720IUC-vitamin: 44mgKalcium: 293mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 554, mai nézettség: 1 )