Rakott piskóta Rakott piskóta

Rakott piskóta

Édes sütemény Sütemény

Rakott piskóta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.

Rakott piskóta

Rakott piskóta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rakott piskóta.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 55 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 643 kcal

Hozzávalók
  

a piskótához:

a pudinghoz:

  • 1 l tej
  • 2 csomag pudingpor különböző ízű
  • 8 evőkanál cukor

a díszítéshez:

Elkészítés
 

  • Először a piskótát sütöttem meg 6 tojásból egy 18 cm átmérőjű tortaformában, melynek az oldalát sütőpapírral kibéleltem, úgy hogy túl lógjon annak szélénél. Így egy elég magas kis piskótát sikerült sütni, amit aztán kihűlés után négyfelé vágtam.
  • A pudingokat a tejjel és cukorral külön-külön megfőztem.
  • A piskóta első lapját egy tálba tettem, ráöntöttem az első puding felét még forrón, belenyomtam a második lapot és ezt beborítottam a puding másik felével. A harmadik lapot belenyomtam, majd elkészítettem a második adag pudingot és azt is még forrón rétegeztem a piskótával.
  • Amikor az egész kihűlt tejszínhabbal és tortadarával díszítettem.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rakott piskóta-hoz!

Tápérték

Kalória: 643kcalSzénhidrát: 84gFehérje: 19gZsír: 26gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 309mgNátrium: 206mgKálium: 507mgÉlelmi rost: 1gCukor: 55gVitamin A: 1104IUKalcium: 372mgVas: 2mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 384, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése