Rakott piskóta Rakott piskóta

Rakott piskóta

Édes sütemény Sütemény

Rakott piskóta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 90 perc.

Rakott piskóta

Rakott piskóta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rakott piskóta.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítési idő 55 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összesen 1 hour 30 minutes
Course desszert
Konyha Magyar
Főre 4 főre
Kalória 643 kcal

Hozzávalók
  

a piskótához:

a pudinghoz:

  • 1 l tej
  • 2 csomag pudingpor különböző ízű
  • 8 evőkanál cukor

a díszítéshez:

Elkészítés
 

  • Először a piskótát sütöttem meg 6 tojásból egy 18 cm átmérőjű tortaformában, melynek az oldalát sütőpapírral kibéleltem, úgy hogy túl lógjon annak szélénél. Így egy elég magas kis piskótát sikerült sütni, amit aztán kihűlés után négyfelé vágtam.
  • A pudingokat a tejjel és cukorral külön-külön megfőztem.
  • A piskóta első lapját egy tálba tettem, ráöntöttem az első puding felét még forrón, belenyomtam a második lapot és ezt beborítottam a puding másik felével. A harmadik lapot belenyomtam, majd elkészítettem a második adag pudingot és azt is még forrón rétegeztem a piskótával.
  • Amikor az egész kihűlt tejszínhabbal és tortadarával díszítettem.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Rakott piskóta-hoz!

Kalória

Kalória: 643kcalSzénhidrát: 84gFehérje: 19gZsír: 26gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 309mgNátrium: 206mgKálium: 507mgRost: 1gCukor: 55gA-vitamin: 1104IUKalcium: 372mgVas: 2mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 413, mai nézettség: 1 )
Tagged
4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése