Rántott sajt Rántott sajt

Rántott sajt

Egyéb Egytálételek

Rántott sajt recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.

Rántott sajt

Rántott sajt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rántott sajt.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 832 kcal

Hozzávalók
  

a sütéshez:

  • napraforgóolaj

Elkészítés
 

  • A trappista sajtot óvatosan, egy vékony kés segítségével szeleteld fel nagyjából 10 mm-es csíkokra.
  • A tejet öntsd egy tálba, és forgasd bele a sajtszeleteket, ez garantálja, hogy nem foga panírból kifolyni a sajt.
  • A tojást verd fel, és keverd bele az ételízesítőt. A szokásos módon kezdj el panírozni, vagyis először a lisztbe, azután a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd bele a sajtot. Ismételd megmég egyszer a műveletsort, a kettős panír szintén azért kell, hogy ne folyjon ki a sajt.
  • Helyezd egy tálba vagy zacskóba az elkészült szeleteket, és tedd be a mélyhűtőbe egy órára.
  • Amikor letelt az idő, hevítsd fel az olajat, és 5-10 perc alatt süsd aranybarnára a sajtokat.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rántott sajt-hoz!

Tápérték

Kalória: 832kcalSzénhidrát: 50gFehérje: 38gZsír: 53gTelített zsír: 25gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 22gTrans Fat: 1gKoleszterin: 233mgNátrium: 964mgKálium: 313mgÉlelmi rost: 2gCukor: 6gVitamin A: 1274IUVitamin C: 1mgKalcium: 873mgVas: 4mg
Keyword egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 350, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése