Rántott sajt recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.
Rántott sajt
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rántott sajt.
Hozzávalók
- 40 dkg trappista sajt
- 3 db tojás
- 10 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl tej
- 1 teáskanál ételízesítő
a sütéshez:
- napraforgóolaj
Elkészítés
- A trappista sajtot óvatosan, egy vékony kés segítségével szeleteld fel nagyjából 10 mm-es csíkokra.
- A tejet öntsd egy tálba, és forgasd bele a sajtszeleteket, ez garantálja, hogy nem foga panírból kifolyni a sajt.
- A tojást verd fel, és keverd bele az ételízesítőt. A szokásos módon kezdj el panírozni, vagyis először a lisztbe, azután a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd bele a sajtot. Ismételd megmég egyszer a műveletsort, a kettős panír szintén azért kell, hogy ne folyjon ki a sajt.
- Helyezd egy tálba vagy zacskóba az elkészült szeleteket, és tedd be a mélyhűtőbe egy órára.
- Amikor letelt az idő, hevítsd fel az olajat, és 5-10 perc alatt süsd aranybarnára a sajtokat.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Rántott sajt-hoz!
Kalória
Kalória: 832kcalSzénhidrát: 50gFehérje: 38gZsír: 53gTelített zsír: 25gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 22gTrans Fat: 1gKoleszterin: 233mgNátrium: 964mgKálium: 313mgRost: 2gCukor: 6gA-vitamin: 1274IUC-vitamin: 1mgKalcium: 873mgVas: 4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 388, mai nézettség: 1 )