Ratatouille Ratatouille

Ratatouille

Egyéb Egytálételek

Ratatouille recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

Ratatouille

Ratatouille

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ratatouille.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Francia
Mennyiség 4 főre
Kalória 242 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A padlizsánt hosszában negyedelem, a cukkinit felezem, majd mindkettőt felszeletelem, a paprikát kettévágom, majd karikára vágom, a zeller szárat felaprítom, a paradicsomot pár percre forró vízbe mártom, lehúzom a bőrét, majd nyolc felé vágom.
  • A hagymákat felaprítom, majd a vöröshagymát az olajon megdinsztelem.
  • Hozzáadom a zeller szárakat és a fokhagymát, pár perc pirítás után rádobom a paprikát, a padlizsánt és a cukkinit, végül a paradicsomot.
  • Hozzáadom a felaprított rozmaringot, bazsalikomot és csilipaprikát, megszórom fehér borssal, sózom, elkeverem, aláöntöm a bort és sűrűn kevergetve készre főzöm.
  • Úgy finom, ha nincs teljesen puhára főzve.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Ratatouille-hoz!

Tápérték

Kalória: 242kcalSzénhidrát: 26gFehérje: 5gZsír: 13gTelített zsír: 2gNátrium: 336mgKálium: 1169mgÉlelmi rost: 9gCukor: 15gVitamin A: 3392IUVitamin C: 119mgKalcium: 94mgVas: 2mg
Keyword egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 170, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating