Ribizlis-málnás piskóta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Ribizlis-málnás piskóta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ribizlis-málnás piskóta.
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Ez a tészta legfontosabb mozzanata, mert a cukorral felvert tojás sokkal keményebb lesz, így a tészta nem fog összeesni és szép magasra felemelkedik.
- A sárgákat elkeverjük a vanília aromával és ha akarunk rakni bele, puha vajjal. A fehérjére öntjük a sárgákat és óvatosan összeforgatjuk.
- Utána kis adagokban rászitáljuk a lisztet a keverékre, minden adagot külön elkeverünk nagyon óvatosan.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk a tésztát és a tetejét sűrűn megrakjuk a gyümölcsökkel. 160°C fokon sütjük kb. 35-40 percig. A sütőben hagyjuk kihűlni, akkor nem fog összeesni.
Jegyzet
Jó étvágyat a Ribizlis-málnás piskóta-hoz!
Kalória
Kalória: 471kcalSzénhidrát: 85gFehérje: 15gZsír: 7gTelített zsír: 2gTranszzsír: 1gKoleszterin: 246mgNátrium: 96mgKálium: 268mgRost: 4gCukor: 34gA-vitamin: 375IUC-vitamin: 17mgKalcium: 61mgVas: 4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 371, mai nézettség: 1 )