Ribizlis-málnás piskóta Ribizlis-málnás piskóta

Ribizlis-málnás piskóta

Gyümölcsös sütemény Sütemény

Ribizlis-málnás piskóta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Ribizlis-málnás piskóta

Ribizlis-málnás piskóta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ribizlis-málnás piskóta.
3.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 471 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Ez a tészta legfontosabb mozzanata, mert a cukorral felvert tojás sokkal keményebb lesz, így a tészta nem fog összeesni és szép magasra felemelkedik.
  • A sárgákat elkeverjük a vanília aromával és ha akarunk rakni bele, puha vajjal. A fehérjére öntjük a sárgákat és óvatosan összeforgatjuk.
  • Utána kis adagokban rászitáljuk a lisztet a keverékre, minden adagot külön elkeverünk nagyon óvatosan.
  • Sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk a tésztát és a tetejét sűrűn megrakjuk a gyümölcsökkel. 160°C fokon sütjük kb. 35-40 percig. A sütőben hagyjuk kihűlni, akkor nem fog összeesni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Ribizlis-málnás piskóta-hoz!

Tápérték

Kalória: 471kcalSzénhidrát: 85gFehérje: 15gZsír: 7gTelített zsír: 2gTrans Fat: 1gKoleszterin: 246mgNátrium: 96mgKálium: 268mgÉlelmi rost: 4gCukor: 34gVitamin A: 375IUVitamin C: 17mgKalcium: 61mgVas: 4mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 166, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése