Rigó Jancsi recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
Rigó Jancsi
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rigó Jancsi.
Hozzávalók
a piskótához:
a krémhez:
- 80 dkg tejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál zselatin elhagyható
a mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés
- Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 25×20 cm-es tepsit, és felmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A tojásfehérjét keményre verjük a sóval és a cukor 2/3-val.
- A tojássárgáját a vízzel és a maradék cukorral fehéredésig keverjük.
- Összekeverjük a lisztet, kakaót, szódabikarbónát. Adjuk a tojássárgájához, két evőkanálnyi tojásfehérjehabbal együtt, majd összekeverjük A fennmaradó tojásfehérjét óvatosan a tésztába forgatjuk.
- kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ezután még 10 percig hagyjuk a sütőben hűlni, aminek ajtaját résnyire nyitjuk. Ezután kiszedjük, és ha teljesen kihűlt félbevágjuk.
- A krémhez a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és a harmadát a megolvasztott csokoládéba keverjük.
- A zselatint pár evőkanál vízben feloldjuk, és felmelegítjük. (Nem kell felforralni!)
- A zselatint a csokihoz keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a maradék tejszínhabot. Az egyik piskótalapon eloszlatjuk a krémet.
- A mázhoz a csokit az olajjal gőz fölött felolvasszuk, és a másik piskótalapon eloszlatjuk. Ha megdermedt előre felkockázzuk, mert így könnyebb lesz később elvágni a sütit.
- Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Jegyzet
Jó étvágyat a Rigó Jancsi-hoz!
Kalória
Kalória: 798kcalSzénhidrát: 63gFehérje: 11gZsír: 57gTelített zsír: 33gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTranszzsír: 1gKoleszterin: 220mgNátrium: 382mgKálium: 435mgRost: 5gCukor: 34gA-vitamin: 1603IUC-vitamin: 1mgKalcium: 112mgVas: 6mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 310, mai nézettség: 1 )