Rizsfánk Rizsfánk

Rizsfánk

Fánk Tészták

Rizsfánk recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.

Rizsfánk

Rizsfánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rizsfánk.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 413 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A rizsből és a tejből főzz tejberizst, amikor kihűlt, keverd hozzá a reszelt citrom- és narancshéjat, a két tojás sárgáját, 2 evőkanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt és 2 evőkanálnyi olvasztott vajat.
  • Miután alaposan elkeverted, szórd bele a lisztet és a rumba áztatott kandírozott gyümölcsöt, legvégül forgasd bele a tojások keményre vert habját.
  • Két evőkanál segítségével formázz galuskákat belőle, és forró olajban mindkét oldalát rövid idő alatt süsd meg.
  • Tedd papírtörölközőre, hogy az olaj felszívódjon, és még melegen, vaníliás vagy fahéjas porcukorral megszórva tálalhatod

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rizsfánk-hoz!

Tápérték

Kalória: 413kcalSzénhidrát: 84gFehérje: 12gZsír: 4gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 86mgNátrium: 56mgKálium: 269mgÉlelmi rost: 4gCukor: 20gVitamin A: 164IUVitamin C: 7mgKalcium: 75mgVas: 2mg
Keyword fánk
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 5 495, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése