Rizsfánk recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 20 perc.
Rizsfánk
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rizsfánk.
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizsből és a tejből főzz tejberizst, amikor kihűlt, keverd hozzá a reszelt citrom- és narancshéjat, a két tojás sárgáját, 2 evőkanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt és 2 evőkanálnyi olvasztott vajat.
- Miután alaposan elkeverted, szórd bele a lisztet és a rumba áztatott kandírozott gyümölcsöt, legvégül forgasd bele a tojások keményre vert habját.
- Két evőkanál segítségével formázz galuskákat belőle, és forró olajban mindkét oldalát rövid idő alatt süsd meg.
- Tedd papírtörölközőre, hogy az olaj felszívódjon, és még melegen, vaníliás vagy fahéjas porcukorral megszórva tálalhatod
Megjegyzés
Jó étvágyat a Rizsfánk-hoz!
Tápérték
Kalória: 413kcalSzénhidrát: 84gFehérje: 12gZsír: 4gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 86mgNátrium: 56mgKálium: 269mgÉlelmi rost: 4gCukor: 20gVitamin A: 164IUVitamin C: 7mgKalcium: 75mgVas: 2mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 5 495, mai nézettség: 1 )