Rizskoch recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Rizskoch
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rizskoch.
Hozzávalók
- 2 liter tej
- 0,5 kg rizs
- 5 db tojás
- 10 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom héja reszelt
- 10 dkg vaj
- 1 csipet só
Elkészítés
- Először a rizst jól átmosom. Ezután a tejben, a csipet sóval, és 2 evőkanál cukorral, gyakori kevergetés mellett puhára főzöm, majd félig kihűtöm.
- A vajat habosra keverem a maradék cukorral, és a 2 csomag vaníliás cukorral. Majd egyenként hozzáadom a tojássárgákat, és ezzel is habosra keverem.
- A tojásfehérjéből kemény habot verek.
- A kihűlt rizshez hozzáadom a reszelt citromhéjat, belekeverem a kikavart tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjehabot.
- Kivajazott, és zsemlemorzsázott közepes méretű tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben lassú fokozaton halványsárgára sütöm.
- Valamilyen pikáns ízű lekvárral, vagy dzsemmel tálalom.
- Aki szereti, sütés előtt tehet bele fél csomag beáztatott mazsolát is.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Rizskoch-hoz!
Kalória
Kalória: 757kcalSzénhidrát: 103gFehérje: 22gZsír: 28gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTranszzsír: 1gKoleszterin: 212mgNátrium: 355mgKálium: 652mgRost: 1gCukor: 37gA-vitamin: 1155IUC-vitamin: 1mgKalcium: 459mgVas: 1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 050, mai nézettség: 1 )