Rizskoch

Rizskoch

Felfújtak

Rizskoch recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Rizskoch

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rizskoch.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítési idő 10 minutes
Sütés/Főzés 50 minutes
Összesen 1 hour
Fogás desszert
Konyha Osztrák
Főre 6 főre
Kalória 757 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Először a rizst jól átmosom. Ezután a tejben, a csipet sóval, és 2 evőkanál cukorral, gyakori kevergetés mellett puhára főzöm, majd félig kihűtöm.
  • A vajat habosra keverem a maradék cukorral, és a 2 csomag vaníliás cukorral. Majd egyenként hozzáadom a tojássárgákat, és ezzel is habosra keverem.
  • A tojásfehérjéből kemény habot verek.
  • A kihűlt rizshez hozzáadom a reszelt citromhéjat, belekeverem a kikavart tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjehabot.
  • Kivajazott, és zsemlemorzsázott közepes méretű tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben lassú fokozaton halványsárgára sütöm.
  • Valamilyen pikáns ízű lekvárral, vagy dzsemmel tálalom.
  • Aki szereti, sütés előtt tehet bele fél csomag beáztatott mazsolát is.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Rizskoch-hoz!

Kalória

Kalória: 757kcalSzénhidrát: 103gFehérje: 22gZsír: 28gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTranszzsír: 1gKoleszterin: 212mgNátrium: 355mgKálium: 652mgRost: 1gCukor: 37gA-vitamin: 1155IUC-vitamin: 1mgKalcium: 459mgVas: 1mg
Keyword felfújtak
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 050, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése