Rókafarok recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.
Rókafarok
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rókafarok.
Hozzávalók
a tetejére:
- 15 dkg tortabevonó
- 3 evőkanál olaj
- színes tortadara
Elkészítés
- Kivajazunk, kilisztezünk egy kisebb kuglóf vagy egy őzgerincformát. Illetve tetszés szerint akár két kisebb kuglóf-formát. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra.
- Felverjük a tojásfehérjéket és apránként hozzáadagoljuk a 4 evőkanál cukrot. Kikeverjük a margarint a maradék cukrot, a tojássárgákat alaposan. Hozzáadjuk a tejfölt is. Összevegyítjük a többi hozzávalóval úgy, hogy felváltva adagoljuk a sütőporos lisztet, s a felvert tojásfehérjéket a cukros-margarinos-tojássárgás krémhez.
- Háromfelé vesszük a tésztát. Az egyikhez a vaníliás pudingport keverjük, a másikhoz a puncsosat, a harmadikhoz a kakaót. Ha nagyon sűrű a tészta, kis tejjel lehet lazítani.
- A két formába elosztjuk úgy a tésztát, hogy mindegyikbe alulra a vaníliás, középre a kakaós, felülre a puncsos tészta kerüljön. Mikor feljön a tészta, lejjebb vesszük a hőfokot, s készre sütjük. Ha égne a teteje, de még belül nyers, alufóliával takarjuk le. Összesen kb. 40 perc alatt kész.
- Kicsit hűljön, úgy borítsuk ki a formákból!
- Kihűlés után gőz felett olvasztott, olajjal elkevert csokival bevonjuk, tetejét tortadarával megszórhatjuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Rókafarok-hoz!
Tápérték
Kalória: 1565kcalSzénhidrát: 170gFehérje: 19gZsír: 92gTelített zsír: 28gTöbbszörösen telítetlen zsír: 18gEgyszeresen telítetlen zsír: 40gTrans Fat: 1gKoleszterin: 191mgNátrium: 702mgKálium: 545mgÉlelmi rost: 7gCukor: 86gVitamin A: 2799IUVitamin C: 1mgKalcium: 141mgVas: 9mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 766, mai nézettség: 1 )