Rókagomba tokány recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Rókagomba tokány
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rókagomba tokány.
Hozzávalók
- 25 dkg rókagomba
- 4 db burgonya
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 db paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- só
- fekete bors őrölt
- édes fűszerpaprika őrölt
- 1 kávéskanál Piros Arany
- 1 evőkanál tejföl
- olaj
Elkészítés
- A hagymát és a paprikát felaprítjuk, olajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és belerakjuk a felkockáz paradicsomot, petrezselyemzöldet és pár percig hagyjuk együtt rotyogni.
- A rókagombát megtisztítjuk, leforrázuk, felkockázzuk és a szintén felkockázott krumplival a zöldséges alaphoz adjuk.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beletesszük a Piros Aranyat. Aki csípősen szeretné az tehet bele csípős Piros Aranyat vagy szárítót chilit.
- Mikor megpuhult a krumpli, adunk hozzá kis tejfölt, összekavarjuk és friss zöldségsalátával tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Rókagomba tokány-hoz!
Tápérték
Kalória: 353kcalSzénhidrát: 52gFehérje: 7gZsír: 14gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 2mgNátrium: 516mgKálium: 1566mgÉlelmi rost: 10gCukor: 8gVitamin A: 2128IUVitamin C: 106mgKalcium: 73mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 727, mai nézettség: 1 )