Rösti recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 85 perc.
Rösti
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rösti.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya héjában főtt
- 8 dkg vaj
- 5 evőkanál olaj
- só
- fekete bors őrölt
Elkészítés
- A főtt és meghámozott burgonyát vékony szeletekre vágva serpenyőben felforrósított vajba tesszük. Átforgatjuk, hogy a vaj minden oldalról átjárja.
- Ezután átrakjuk egy másik serpenyőbe, a forró olajba. Néhány percig sütjük, aztán megsózzuk, borsozzuk, majd néhány csepp vizet is locsolunk rá, hogy a só jól bejusson a burgonyába.
- Fedő alatt pároljuk néhány percig, majd levesszük a fedőt, és újból, felülről lefelé haladva, módszeresen megforgatjuk a burgonyát.
- Ismét fedő alatt pároljuk néhány percig, majd az előbbi módon átforgatjuk. Addig kell ezt ismételgetni, amíg az összes burgonya piros-ropogóssá válik.
- Előmelegített tálban tesszük asztalra. Tejeskávét, salátát, virslit, főtt sonkát fogyasztanak hozzá.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Rösti-hez!
Kalória
Kalória: 571kcalSzénhidrát: 49gFehérje: 4gZsír: 41gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gKoleszterin: 43mgNátrium: 928mgKálium: 807mgRost: 4gCukor: 2gA-vitamin: 1150IUC-vitamin: 16.5mgKalcium: 30mgVas: 1.1mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 587, mai nézettség: 1 )