Rösti
Köretek Krumpliköret

Rösti

Rösti recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 85 perc.

Rösti

Rösti

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rösti.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 25 perc
Fogás főétel
Konyha Svájci
Mennyiség 4 főre
Kalória 571 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 kg burgonya héjában főtt
  • 8 dkg vaj
  • 5 evőkanál olaj
  • fekete bors őrölt

Elkészítés
 

  • A főtt és meghámozott burgonyát vékony szeletekre vágva serpenyőben felforrósított vajba tesszük. Átforgatjuk, hogy a vaj minden oldalról átjárja.
  • Ezután átrakjuk egy másik serpenyőbe, a forró olajba. Néhány percig sütjük, aztán megsózzuk, borsozzuk, majd néhány csepp vizet is locsolunk rá, hogy a só jól bejusson a burgonyába.
  • Fedő alatt pároljuk néhány percig, majd levesszük a fedőt, és újból, felülről lefelé haladva, módszeresen megforgatjuk a burgonyát.
  • Ismét fedő alatt pároljuk néhány percig, majd az előbbi módon átforgatjuk. Addig kell ezt ismételgetni, amíg az összes burgonya piros-ropogóssá válik.
  • Előmelegített tálban tesszük asztalra. Tejeskávét, salátát, virslit, főtt sonkát fogyasztanak hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rösti-hez!

Nutrition

Kalória: 571kcalSzénhidrát: 49gFehérje: 4gZsír: 41gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gKoleszterin: 43mgNátrium: 928mgKálium: 807mgÉlelmi rost: 4gCukor: 2gVitamin A: 1150IUVitamin C: 16.5mgKalcium: 30mgVas: 1.1mg
Keyword köret
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 218, mai nézettség: 1 )