Rózsa szelet
Diós sütemény Sütemény

Rózsa szelet

Rózsa szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.

Rózsa szelet

Rózsa szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rózsa szelet.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 924 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1,5 dl tejföl

a töltelékhez:

  • 30 dkg dió darált
  • 20 dkg porcukor
  • 1 üveg barack lekvár kicsi

a mázhoz:

  • 2 db tojássárgája
  • 14 dkg porcukor

Elkészítés
 

  • A liszthez hozzáadom a porcukrot, a sütőport, belereszelem a citrom héját. Összemorzsolom a zsírral, majd belefacsarom a citrom levét is, majd beleütöm a tojást, és a tejföllel összegyúrom a tésztát.
  • Három db-ra osztom, az egyikbe beledolgozom a kakaót.
  • Kinyújtom a lapokat és egy kikent, kilisztezett 22x28 cm bélméretű tepsibe teszem az első sárga lapot. Megkenem lekvárral, a fél adag cukros dióval megszórom. Erre jön a barna lap, amit szintén lekenek lekvárral, és megszórom a maradék diós keverékkel. A tetejére a harmadik, sárga lap kerül.
  • Megszurkálom villával és beteszem az előmelegített sütőbe, 180°C fokon, 30-35 percig sütöm. Ha kihűlt megkenem a sárga mázzal, amihez a tojássárgáját kikavarom a porcukorral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rózsa szelet-hez!

Nutrition

Kalória: 924kcalSzénhidrát: 98gFehérje: 15gZsír: 56gTelített zsír: 15gTrans Fat: 1gKoleszterin: 103mgNátrium: 210mgKálium: 325mgÉlelmi rost: 5gCukor: 37gVitamin A: 289IUVitamin C: 6mgKalcium: 160mgVas: 5mg
Keyword desszert, diós, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 221, mai nézettség: 1 )