Rózsa szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.
Rózsa szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rózsa szelet.
Elkészítés
- A liszthez hozzáadom a porcukrot, a sütőport, belereszelem a citrom héját. Összemorzsolom a zsírral, majd belefacsarom a citrom levét is, majd beleütöm a tojást, és a tejföllel összegyúrom a tésztát.
- Három db-ra osztom, az egyikbe beledolgozom a kakaót.
- Kinyújtom a lapokat és egy kikent, kilisztezett 22x28 cm bélméretű tepsibe teszem az első sárga lapot. Megkenem lekvárral, a fél adag cukros dióval megszórom. Erre jön a barna lap, amit szintén lekenek lekvárral, és megszórom a maradék diós keverékkel. A tetejére a harmadik, sárga lap kerül.
- Megszurkálom villával és beteszem az előmelegített sütőbe, 180°C fokon, 30-35 percig sütöm. Ha kihűlt megkenem a sárga mázzal, amihez a tojássárgáját kikavarom a porcukorral.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Rózsa szelet-hez!
Kalória
Kalória: 924kcalSzénhidrát: 98gFehérje: 15gZsír: 56gTelített zsír: 15gTranszzsír: 1gKoleszterin: 103mgNátrium: 210mgKálium: 325mgRost: 5gCukor: 37gA-vitamin: 289IUC-vitamin: 6mgKalcium: 160mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 664, mai nézettség: 1 )