Rozsdás hús recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 140 perc.
Rozsdás hús
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rozsdás hús.
Hozzávalók
- 80 dkg marhafartő
- 4 db vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl vörösbor száraz
- 1 evőkanál mustár csípös
- só
- fekete bors őrölt
Elkészítés
- A húst célszerű elkészítés előtt vagy pár napra mélyhűtőbe rakni (állítólag ez is puhít a húson), vagy mustárral a szeleteket jól bedögönyözni, mélyebb tálba rendezni, olajjal leönteni úgy, hogy teljesen ellepje és a tetején még fél cm vastagon álljon az olaj (azaz mustáros pácban bepácolni) és pár napig a hűtőben állni hagyni.
- Ezután a hússzeleteket kíméletesen kiklopfoljuk. A hagymát megtisztítjuk, és nem túl vékonyan felkarikázzuk. Az olajat egy akkora lábosban, amibe a hűsok is elférnek jól felhevítjük, és a hús szeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. Ezután rádobjuk a hagymát, sózzuk, alaposan borsozzuk és fedő alatt 45 percig lassú tűzön pároljuk. (Néha nem árt ránézni, hogy nem készül-e odaégni. Időként kavarintsunk egyet rajta.)
- Ezután aláöntjük a bort, elkeverjük és fedő alatt – a hús korától függően – 1-1,5 órát pároljuk (időnként kavarjuk, a távozó gőzt vízzel pótoljuk). Ez idő alatt a hagyma eltűnik, helyette sűrű, barna mártást kapunk, a hús pedig omlós lesz. A húsokat a fazékban egy helyre tuszkoljuk és a felszabaduló helyen a mártást mustárral ízesítjük. Ha kell, még utána fűszerezzük.
- Tálalhatjuk röszti burgonyával pl., de rizzsel is nagyon finom.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Rozsdás hús-hoz!
Tápérték
Kalória: 722kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 36gZsír: 54gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 26gTrans Fat: 3gKoleszterin: 142mgNátrium: 472mgKálium: 780mgÉlelmi rost: 2gCukor: 5gVitamin A: 10IUVitamin C: 8mgKalcium: 71mgVas: 4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 916, mai nézettség: 1 )