Rozsdás hús
Húsételek Marha

Rozsdás hús

Rozsdás hús recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 140 perc.

Rozsdás hús

Rozsdás hús

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rozsdás hús.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 2 óra 10 perc
Teljes idő 2 óra 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 722 kcal

Hozzávalók
  

  • 80 dkg marhafartő
  • 4 db vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl vörösbor száraz
  • 1 evőkanál mustár csípös
  • fekete bors őrölt

Elkészítés
 

  • A húst célszerű elkészítés előtt vagy pár napra mélyhűtőbe rakni (állítólag ez is puhít a húson), vagy mustárral a szeleteket jól bedögönyözni, mélyebb tálba rendezni, olajjal leönteni úgy, hogy teljesen ellepje és a tetején még fél cm vastagon álljon az olaj (azaz mustáros pácban bepácolni) és pár napig a hűtőben állni hagyni.
  • Ezután a hússzeleteket kíméletesen kiklopfoljuk. A hagymát megtisztítjuk, és nem túl vékonyan felkarikázzuk. Az olajat egy akkora lábosban, amibe a hűsok is elférnek jól felhevítjük, és a hús szeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. Ezután rádobjuk a hagymát, sózzuk, alaposan borsozzuk és fedő alatt 45 percig lassú tűzön pároljuk. (Néha nem árt ránézni, hogy nem készül-e odaégni. Időként kavarintsunk egyet rajta.)
  • Ezután aláöntjük a bort, elkeverjük és fedő alatt – a hús korától függően – 1-1,5 órát pároljuk (időnként kavarjuk, a távozó gőzt vízzel pótoljuk). Ez idő alatt a hagyma eltűnik, helyette sűrű, barna mártást kapunk, a hús pedig omlós lesz. A húsokat a fazékban egy helyre tuszkoljuk és a felszabaduló helyen a mártást mustárral ízesítjük. Ha kell, még utána fűszerezzük.
  • Tálalhatjuk röszti burgonyával pl., de rizzsel is nagyon finom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rozsdás hús-hoz!

Nutrition

Kalória: 722kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 36gZsír: 54gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 26gTrans Fat: 3gKoleszterin: 142mgNátrium: 472mgKálium: 780mgÉlelmi rost: 2gCukor: 5gVitamin A: 10IUVitamin C: 8mgKalcium: 71mgVas: 4mg
Keyword húsétel, marha
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 28, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating