Rumos, mazsolás diótorta Rumos, mazsolás diótorta

Rumos, mazsolás diótorta

Sütemény Torta

Rumos, mazsolás diótorta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Rumos, mazsolás diótorta

Rumos, mazsolás diótorta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rumos, mazsolás diótorta.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 883 kcal

Hozzávalók
  

a díszítéshez:

  • 15 dkg málna
  • 2 evőkanál mandulapehely pirított

Elkészítés
 

  • A vajat krémesre keverjük a tojássárgákkal és a cukorral, majd beledolgozzuk a tejet, a diót és a rumot.
  • A piskótákat összetörjük, és a masszába vegyítjük.
  • Végül beleforgatjuk a mazsolát és 26 cm átmérőjű kerek lappá formáljuk.
  • Alufóliával kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába fektetjük, szélét a karimához nyomkodjuk, tetejét elsimítjuk.
  • Éjszakára a hűtőszekrénybe állítjuk.
  • A karimát levesszük, és a tortát egyenletesen megkenjük a lekvárral. Rásimítjuk a vízfürdőben megolvasztott bevonót, majd újra a hűtőszekrénybe tesszük.
  • Fogyasztás előtt málnával és mandulapehellyel díszítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rumos, mazsolás diótorta-hoz!

Tápérték

Kalória: 883kcalSzénhidrát: 95gFehérje: 15gZsír: 52gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 14gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 193mgNátrium: 425mgKálium: 634mgÉlelmi rost: 9gCukor: 58gVitamin A: 690IUVitamin C: 10mgKalcium: 156mgVas: 7mg
Keyword mazsolás, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 270, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating