Rumos, mazsolás diótorta recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Rumos, mazsolás diótorta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rumos, mazsolás diótorta.
Elkészítés
- A vajat krémesre keverjük a tojássárgákkal és a cukorral, majd beledolgozzuk a tejet, a diót és a rumot.
- A piskótákat összetörjük, és a masszába vegyítjük.
- Végül beleforgatjuk a mazsolát és 26 cm átmérőjű kerek lappá formáljuk.
- Alufóliával kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába fektetjük, szélét a karimához nyomkodjuk, tetejét elsimítjuk.
- Éjszakára a hűtőszekrénybe állítjuk.
- A karimát levesszük, és a tortát egyenletesen megkenjük a lekvárral. Rásimítjuk a vízfürdőben megolvasztott bevonót, majd újra a hűtőszekrénybe tesszük.
- Fogyasztás előtt málnával és mandulapehellyel díszítjük.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Rumos, mazsolás diótorta-hoz!
Kalória
Kalória: 883kcalSzénhidrát: 95gFehérje: 15gZsír: 52gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 14gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTranszzsír: 1gKoleszterin: 193mgNátrium: 425mgKálium: 634mgRost: 9gCukor: 58gA-vitamin: 690IUC-vitamin: 10mgKalcium: 156mgVas: 7mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 302, mai nézettség: 1 )