Rumos szilvás szelet Rumos szilvás szelet

Rumos szilvás szelet

Édes sütemény Sütemény

Rumos szilvás szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Rumos szilvás szelet

Rumos szilvás szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rumos szilvás szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1063 kcal

Hozzávalók
  

a szóráshoz:

  • fahéjas porcukor

Elkészítés
 

  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 13 dkg porcukorral és 1 csipet sóval jó habosra felverjük.12dkg porcukrot habosra keverjük a puha vajjal, a rummal, majd egyenként a tojások sárgájával, végül a reszelt citromhéjjal.
  • Gumispatulával a vajas masszához adjuk a felvert habot, majd több részletben hozzákeverjük a lisztet.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe (36×24 centisbe) öntjük a tésztát, a tetejére rakosgatjuk a mosott, magozott, negyedelt szilvát.
  • Előmelegített sütőben 180°C fokon 35-40 percig sütjük. Mindenki figyelje, át kell sülnie a tésztának. Ha nagyon pirul a teteje, alufóliával le kell takarni.
  • Tepsiben hagyjuk kihűlni, ízlés szerint szeleteljük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rumos szilvás szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1063kcalSzénhidrát: 124gFehérje: 17gZsír: 57gTelített zsír: 34gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 2gKoleszterin: 344mgNátrium: 725mgKálium: 422mgÉlelmi rost: 4gCukor: 73gVitamin A: 2377IUVitamin C: 16mgKalcium: 68mgVas: 4mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 272, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése