Rumos szilvás szelet recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Rumos szilvás szelet
Hozzávalók
- 60 dkg szilva mag nélkül
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 23 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 1 db citrom héja reszelt
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál rum
a szóráshoz:
- fahéjas porcukor
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 13 dkg porcukorral és 1 csipet sóval jó habosra felverjük.12dkg porcukrot habosra keverjük a puha vajjal, a rummal, majd egyenként a tojások sárgájával, végül a reszelt citromhéjjal.
- Gumispatulával a vajas masszához adjuk a felvert habot, majd több részletben hozzákeverjük a lisztet.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe (36×24 centisbe) öntjük a tésztát, a tetejére rakosgatjuk a mosott, magozott, negyedelt szilvát.
- Előmelegített sütőben 180°C fokon 35-40 percig sütjük. Mindenki figyelje, át kell sülnie a tésztának. Ha nagyon pirul a teteje, alufóliával le kell takarni.
- Tepsiben hagyjuk kihűlni, ízlés szerint szeleteljük.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Rumos szilvás szelet-hez!
Kalória
Kalória: 1063kcalSzénhidrát: 124gFehérje: 17gZsír: 57gTelített zsír: 34gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTranszzsír: 2gKoleszterin: 344mgNátrium: 725mgKálium: 422mgRost: 4gCukor: 73gA-vitamin: 2377IUC-vitamin: 16mgKalcium: 68mgVas: 4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 321, mai nézettség: 1 )