Sacher muffin recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 42 perc.
Sacher muffin
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sacher muffin.
Hozzávalók
a tetejére:
- 3 evőkanál baracklekvár
- 5 dkg csokimáz
- 1 evőkanál tejszínhab
Elkészítés
- Az étcsokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, félre tesszük hűlni.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg jó világos vaj színű lesz.
- Addigra az olvasztott csoki is langyosra hűl, így hozzákeverjük a cukros tojáshoz, óvatosan, majd a baracklekvárt is és a végén beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
- Muffin papírral bélelt muffin formákba kanalazzuk, elég sűrű masszát kapunk, én kb. másfél ek. masszát tettem minden mélyedésbe. 180°C fokra előmelegített sütőben 22 perc alatt készre sül.
- A kihűlt muffinokat megkenjük baracklekvárral és 20 percre hűtőbe tesszük.
- Utána jöhet rá a csokimáz és tálaláskor a tejszínhab, vagy akár olvasztott fehér csokoládé, kinek mi van éppen otthon.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sacher muffin-hoz!
Tápérték
Kalória: 822kcalSzénhidrát: 111gFehérje: 10gZsír: 39gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 88mgNátrium: 397mgKálium: 294mgÉlelmi rost: 4gCukor: 61gVitamin A: 1160IUVitamin C: 4mgKalcium: 113mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 263, mai nézettség: 1 )