Sajtburger recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 10 perc.
Sajtburger
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtburger.
Hozzávalók
a hamburger húspogácsához:
- 45 dkg marhahús
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál só
- 1/2 kávéskanál fekete bors őrölt
a sajtburgerhez:
- 8 db lapka sajt
- 8 db hamburger zsemle
- 4 db uborka csemege, szeletelt
- vöröshagyma karikára vágott
- mustár
- ketchup
Elkészítés
- Az 1 db vöröshagymát reszeljük le. A hússal keverjük össze, majd adjuk hozzá a sót, borsot és formáljunk 10 húspogácsát.
- Fagyasszuk le, így nem fog széthullani sütés közben!
- Felmelegítünk egy serpenyőt és kb 2 evőkanál olajat öntünk bele és ha már az is jó forró, akkor tesszük bele a húspogácsára formált húst.
- Mind a két oldalát jól megsütjük.
- Majd rakjuk bele a zsemlébe a húspogácsát, rajuk rá a vöröshagymát, rá a lapkasajtot, szeletelt csemege uborkát, ketchup, mustár és persze a zsömle másik felét!
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sajtburger-hez!
Tápérték
Kalória: 348kcalSzénhidrát: 29gFehérje: 18gZsír: 18gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 1gKoleszterin: 40mgNátrium: 1008mgKálium: 318mgÉlelmi rost: 2gCukor: 6gVitamin A: 113IUVitamin C: 3mgKalcium: 112mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 211, mai nézettség: 1 )