Sajtos fánk Sajtos fánk

Sajtos fánk

Fánk Tészták

Sajtos fánk recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

Sajtos fánk

Sajtos fánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos fánk.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összesen 45 minutes
Course desszert
Konyha Magyar
Főre 4 főre
Kalória 890 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

Elkészítés
 

  • A vajat sóval és 1 dl vizezel felforralom. A lisztet hirtelen belekeverem és állandó kevergetés közben addig főzöm még az edény falától el nem válik.
  • Ha langyosra hűlt hozzá keverem a 4 egész tojást, de külön-külön..Nagyon alaposan ki kell keverni,mert ettől lesz majd üreges a tészta.
  • Nyomózsákba töltöm a tésztát és a kivajazott tepsibe 4-5 cm távolságra kis halmokat rakok. Sütés közben meg fog nőni. A tetejét megkenem a maradék egy felvert tojással.
  • Kb. fél órát pihentetem, majd nagyon forró sütőben 180-190°C fokon kb. 20 perc alatt megsütöm. 5-10 percig még a sütőben hagyom nyitott ajtó mellett.
  • A krémhez elkészítem a basamellt ,még melegen belekeverem a reszelt sajtot, a tojások sárgáját és a sót. Hagyom kihűlni. Ekkor keverem bele a vajat kis adagokban.Sokáig kell kevergetni,ettől lesz majd könnyű.Legalább 4-5 percig.
  • A fánkokat megtöltöm és a tetejére reszelt sajtot teszek jó bőven.

Jegyzetek

Jó étvágyat a Sajtos fánk-hoz!

Kalória

Kalória: 890kcalSzénhidrát: 30gFehérje: 29gZsír: 73gTelített zsír: 37gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 549mgNátrium: 1300mgKálium: 185mgRost: 1gCukor: 1gA-vitamin: 2182IUKalcium: 430mgVas: 3mg
Keyword fánk, sajtos
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 517, mai nézettség: 1 )
Tagged
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése