Sajtos fánk recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.
Sajtos fánk
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos fánk.
Hozzávalók
a krémhez:
- 3 dl besamell mártás
- 20 dkg sajt reszelt
- 4 db tojássárgája
- 10 dkg vaj
- só
Elkészítés
- A vajat sóval és 1 dl vizezel felforralom. A lisztet hirtelen belekeverem és állandó kevergetés közben addig főzöm még az edény falától el nem válik.
- Ha langyosra hűlt hozzá keverem a 4 egész tojást, de külön-külön..Nagyon alaposan ki kell keverni,mert ettől lesz majd üreges a tészta.
- Nyomózsákba töltöm a tésztát és a kivajazott tepsibe 4-5 cm távolságra kis halmokat rakok. Sütés közben meg fog nőni. A tetejét megkenem a maradék egy felvert tojással.
- Kb. fél órát pihentetem, majd nagyon forró sütőben 180-190°C fokon kb. 20 perc alatt megsütöm. 5-10 percig még a sütőben hagyom nyitott ajtó mellett.
- A krémhez elkészítem a basamellt ,még melegen belekeverem a reszelt sajtot, a tojások sárgáját és a sót. Hagyom kihűlni. Ekkor keverem bele a vajat kis adagokban.Sokáig kell kevergetni,ettől lesz majd könnyű.Legalább 4-5 percig.
- A fánkokat megtöltöm és a tetejére reszelt sajtot teszek jó bőven.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Sajtos fánk-hoz!
Kalória
Kalória: 890kcalSzénhidrát: 30gFehérje: 29gZsír: 73gTelített zsír: 37gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 549mgNátrium: 1300mgKálium: 185mgRost: 1gCukor: 1gA-vitamin: 2182IUKalcium: 430mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 517, mai nézettség: 1 )