Sajtos kifli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Sajtos kifli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos kifli.
Hozzávalók
a tetejére:
- 15 dkg trappista sajt
- 1 db tojás
Elkészítés
- Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukrostejben.
- Amikor megkelt hozzáadjuk a liszthez, a tojással, a kefirrel, az étolajjal és egy csipet sóval együtt. Az egészet jól kidolgozzuk és 12 egyenlő részre osztjuk.
- A margarint a két teáskanál sóval habosra keverjük, és 6 részre osztjuk. A tésztából kb. 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk. Egyszerre két kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére, és a széleket jól lenyomogatjuk.
- Aztán a kört felszeleteljük 16 egyenlő részre és a kis kifliket csavarunk fel a körcikkekből. A vastagabb felénél kezdjük a feltekerést, és a végén egy kicsit meghajlítjuk. Mind a 12 részből így készítjük el egymás után a kifliket.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal és egy órát kelesztjük.
- Mire a végét is feltekerjük, az elejét már betehetjük a sütőbe. A sütőt 180°C fokra előmelegítjük és 20 percig sütjük. Langyosan nagyon finomak a kiflik, de még másnap is ropogósak maradnak.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Sajtos kifli-hez!
Kalória
Kalória: 815kcalSzénhidrát: 76gFehérje: 20gZsír: 48gTelített zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 86mgNátrium: 848mgKálium: 232mgRost: 4gCukor: 6gA-vitamin: 1476IUC-vitamin: 1mgKalcium: 222mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 791, mai nézettség: 1 )