Sajtos kifli
Sós sütemény Sütemény

Sajtos kifli

Sajtos kifli recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Sajtos kifli

Sajtos kifli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos kifli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 815 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl olaj

a lekenéshez:

  • 2 teáskanál
  • 25 dkg margarin

a tetejére:

  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 db tojás

Elkészítés
 

  • Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukrostejben.
  • Amikor megkelt hozzáadjuk a liszthez, a tojással, a kefirrel, az étolajjal és egy csipet sóval együtt. Az egészet jól kidolgozzuk és 12 egyenlő részre osztjuk.
  • A margarint a két teáskanál sóval habosra keverjük, és 6 részre osztjuk. A tésztából kb. 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk. Egyszerre két kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére, és a széleket jól lenyomogatjuk.
  • Aztán a kört felszeleteljük 16 egyenlő részre és a kis kifliket csavarunk fel a körcikkekből. A vastagabb felénél kezdjük a feltekerést, és a végén egy kicsit meghajlítjuk. Mind a 12 részből így készítjük el egymás után a kifliket.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal és egy órát kelesztjük.
  • Mire a végét is feltekerjük, az elejét már betehetjük a sütőbe. A sütőt 180°C fokra előmelegítjük és 20 percig sütjük. Langyosan nagyon finomak a kiflik, de még másnap is ropogósak maradnak.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sajtos kifli-hez!

Nutrition

Kalória: 815kcalSzénhidrát: 76gFehérje: 20gZsír: 48gTelített zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 86mgNátrium: 848mgKálium: 232mgÉlelmi rost: 4gCukor: 6gVitamin A: 1476IUVitamin C: 1mgKalcium: 222mgVas: 5mg
Keyword sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 231, mai nézettség: 1 )