Sajtos papucs recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Sajtos papucs
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos papucs.
Hozzávalók
A tésztához:
a szóráshoz:
- 8 dkg sajt reszelt
Elkészítés
- Először elkészítjük a sajtkrémet. A tojást elkeverjük 4 dkg reszelt sajttal, a liszttel és a fűszerekkel. Apródonként hozzáadjuk a tejet, és kavargatva krémmé főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről, és még melegen beletesszük a vajat, és a maradék reszelt sajtot. Simára keverjük, hagyjuk kihűlni.
- A tésztához az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal, sózzuk, hozzáadjuk a tojást és az élesztős tejet. Összegyúrjuk úgy, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ha szükséges, tejfölt tehetünk még bele. Érdemes egy éjszakán át hűtőben tartani, mert akkor sokkal omlósabb lesz.
- Másnap kinyújtjuk kb. 8 mm vastagságúra, és egy közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és a korongok egyharmadát felhajtjuk, kicsit össze is nyomjuk. 175°C fokon sütjük.
- Ha a tészta kihűlt, a mélyedésbe sajtkrémet kenünk (bőven), és megszórjuk reszelt sajttal
Jegyzetek
Jó étvágyat a Sajtos papucs-hoz!
Kalória
Kalória: 740kcalSzénhidrát: 61gFehérje: 20gZsír: 47gTelített zsír: 28gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 203mgNátrium: 726mgKálium: 259mgRost: 3gCukor: 4gA-vitamin: 1491IUC-vitamin: 0.2mgKalcium: 286mgVas: 4mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 4 711, mai nézettség: 1 )