Recept Sajtos perec

Sajtos perec

Sajtos perec

Sajtos perec recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.

Sajtos perec

Sajtos perec

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos perec.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 566 kcal

Hozzávalók
  

a tetejére:

  • 1 db tojás
  • 15 dkg sajt reszelt

Elkészítés
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd a többi hozzávalóval egy nem túl tömör, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kézkímélés végett robotgép használata előnyt jelent :)!
  • 4-5 mm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk.
  • Az egyszerűség kedvéért kenés helyett belemártjuk az enyhén felvert tojásba, majd a reszelt sajtba.
  • Előmelegített sütőben 180°C fokon 10-15 percig sütjük.
  • Én nem kelesztettem, hanem nyújtottam, szaggattam, 4 tepsivel lett és mentek a sütőbe szép sorban.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sajtos perec-hez!

Nutrition

Kalória: 566kcalSzénhidrát: 50gFehérje: 16gZsír: 33gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 111mgNátrium: 778mgKálium: 152mgÉlelmi rost: 2gCukor: 1gVitamin A: 1017IUVitamin C: 1mgKalcium: 259mgVas: 3mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword desszert, sós sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 404, mai nézettség: 1 )