Sajtos perec recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 35 perc.
Sajtos perec
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd a többi hozzávalóval egy nem túl tömör, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kézkímélés végett robotgép használata előnyt jelent :)!
- 4-5 mm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk.
- Az egyszerűség kedvéért kenés helyett belemártjuk az enyhén felvert tojásba, majd a reszelt sajtba.
- Előmelegített sütőben 180°C fokon 10-15 percig sütjük.
- Én nem kelesztettem, hanem nyújtottam, szaggattam, 4 tepsivel lett és mentek a sütőbe szép sorban.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sajtos perec-hez!
Nutrition
Kalória: 566kcalSzénhidrát: 50gFehérje: 16gZsír: 33gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 111mgNátrium: 778mgKálium: 152mgÉlelmi rost: 2gCukor: 1gVitamin A: 1017IUVitamin C: 1mgKalcium: 259mgVas: 3mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 404, mai nézettség: 1 )