Sajtos rakott karaj gombával recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.
Sajtos rakott karaj gombával
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos rakott karaj gombával.
Hozzávalók
- 50 dkg sertéskaraj
- 1 kg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 20 dkg sajt 1
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 csokor petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítés
- A karajt felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, fűszerezzük és elsütjük.
- A vöröshagymát felkarikázzuk és a gombával kevés olajba megpároljuk, majd egy magasabb tepsibe rétegelve beletesszük az elsütött húst, a hagymás gombát és a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát.
- A tetejére ráöntjük az elősült hús szaftját, ráhelyezzük a karikákra vágott paradicsomot és kb. 35-40 percig sütjük, majd ráreszeljük a sajtot és visszatesszük a sütőbe míg a teteje megpirul.
- Tálaláskor petrezselyem zölddel díszítjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sajtos rakott karaj gombával-hoz!
Tápérték
Kalória: 675kcalSzénhidrát: 16gFehérje: 50gZsír: 48gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gTrans Fat: 1gKoleszterin: 143mgNátrium: 414mgKálium: 1626mgÉlelmi rost: 4gCukor: 9gVitamin A: 2112IUVitamin C: 33mgKalcium: 404mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 2 335, mai nézettség: 1 )