Sajtos rúd recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.
Sajtos rúd
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos rúd.
Hozzávalók
Elkészítés
- A liszthez adom az élesztőport, sót, a margarint, és elmorzsolom. Hozzákeverem a reszelt sajt 2/3-át. A tejfölt elkeverem 1 egész tojással, és 1 tojássárgájával, majd a lisztes keverékhez adom, és jól összegyúrom.
- Egy éjszakát hűvös helyen pihentetem.
- Másnapra megdagad, de nem annyira, mint egy kalácstészta. Nem túl vékonyra kb. fél cm) vastagra kinyújtom, a maradék tojásfehérjével megkenem, rászórom a maradék reszelt sajtot. Derelyevágóval felszeletelem, sütőpapírral bélelt tepsire rakom, nem túl szorosan (még dagadni fog!). 2,5-3 tepsi lesz belőle.
- Előmelegített sütőben, alsó-felsőálláson, 200C fokon kb. 30 perc alatt szép aranysárgára sütöm. Inkább világosabb legyen, nem szabad kiszárítani!
- Zárható dobozban napokig puha marad.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Sajtos rúd-hoz!
Kalória
Kalória: 915kcalSzénhidrát: 79gFehérje: 22gZsír: 57gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gTranszzsír: 1gKoleszterin: 116mgNátrium: 1955mgKálium: 248mgRost: 3gCukor: 2gA-vitamin: 2215IUC-vitamin: 1mgKalcium: 332mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 576, mai nézettség: 1 )