Sajtos rúd Sajtos rúd

Sajtos rúd

Sós sütemény Sütemény

Sajtos rúd recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Sajtos rúd

Sajtos rúd

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos rúd.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 915 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A liszthez adom az élesztőport, sót, a margarint, és elmorzsolom. Hozzákeverem a reszelt sajt 2/3-át. A tejfölt elkeverem 1 egész tojással, és 1 tojássárgájával, majd a lisztes keverékhez adom, és jól összegyúrom.
  • Egy éjszakát hűvös helyen pihentetem.
  • Másnapra megdagad, de nem annyira, mint egy kalácstészta. Nem túl vékonyra kb. fél cm) vastagra kinyújtom, a maradék tojásfehérjével megkenem, rászórom a maradék reszelt sajtot. Derelyevágóval felszeletelem, sütőpapírral bélelt tepsire rakom, nem túl szorosan (még dagadni fog!). 2,5-3 tepsi lesz belőle.
  • Előmelegített sütőben, alsó-felsőálláson, 200C fokon kb. 30 perc alatt szép aranysárgára sütöm. Inkább világosabb legyen, nem szabad kiszárítani!
  • Zárható dobozban napokig puha marad.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sajtos rúd-hoz!

Tápérték

Kalória: 915kcalSzénhidrát: 79gFehérje: 22gZsír: 57gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gTrans Fat: 1gKoleszterin: 116mgNátrium: 1955mgKálium: 248mgÉlelmi rost: 3gCukor: 2gVitamin A: 2215IUVitamin C: 1mgKalcium: 332mgVas: 5mg
Keyword sós sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 550, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése